W SMARTPROPERTIES utworzyłem właściwość zmiennej SolidWorks dla nazwy dokumentu.
Działa bardzo dobrze. Jeśli jednak zmienię nazwę dokumentu, właściwość zostanie zaktualizowana tylko wtedy, gdy ponownie uruchomię funkcję SmartProperties.
Wykonuję jednak kompozycje na wynos (ze zmianą nazwy dokumentu) złożeń składających się z kilkuset sztuk.
Chciałbym więc wiedzieć, czy istnieje łatwiejszy i mniej czasochłonny sposób na odświeżenie właściwości SmartProperties bez konieczności otwierania pokoju, otwierania SmartProperties, akceptowania, zapisywania pokoju,... I to dla każdego kawałka.
Rzeczywiście, myślałem o użyciu BatchProperties i integracji.
Narzędzia te pozwalają mi zmienić właściwość, na przykład nazwę dokumentu. Mam jednak wiele właściwości, które następują w zależności od nazwy dokumentu. Jeśli używam tego oprogramowania, łącza nie będą działać, a wszystkie moje właściwości nie zostaną zaktualizowane (w zależności od nazwy dokumentu).
Po sprawdzeniu nie mieliśmy na końcu nazwy zmiennej części.
Zawodzi mnie pamięć...
W przeciwnym razie jedną z możliwości jest utworzenie reguły w integracji, aby uruchomić i zweryfikować inteligentne właściwości we wszystkich pokojach.
Jeśli chcesz, oto jak utworzyć regułę integracji:
1- Uruchamiasz integrację
2-Nowa reguła (ikona pustej strony)
3-dodaj akcję (na przykład nazwij ją Smart auto)
4-Weź warunek systematyczny w (definiowanie warunku/solidworks i przeciągnij go do folderu Warunek/I
5-Kliknij na Definicja operacji/Różne/Uruchomienie makra
I wybierz makro SmartProperties 2014-Auto.swp (w katalogu instalacyjnym mycad)