Witam
Aby automatycznie wykonać kopię zapasową mojego pliku swSettings, chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest zautomatyzowanie generowania tego pliku, aby zsynchronizować go na przykład w Dropbox.
Bardzo dziękuję i życzę wszystkim miłego dnia.
Witam
Aby automatycznie wykonać kopię zapasową mojego pliku swSettings, chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest zautomatyzowanie generowania tego pliku, aby zsynchronizować go na przykład w Dropbox.
Bardzo dziękuję i życzę wszystkim miłego dnia.
Tak, jest to możliwe, ale musisz przejść przez automatyczne zadanie systemu Windows.
Cześć wszystkim,
@Bartek:
Nie sądzę, żebym się mylił (ale może się zdarzyć ;-)). Jeśli to powiem, harmonogram zadań otworzy tylko aplikację. Konieczne będzie wtedy wybranie opcji "importuj" lub "eksportuj", wybierz żądane elementy, wybierz ścieżkę do pliku...
Z planerem zadań tak, masz rację, z drugiej strony, popychając rzecz trochę bardziej, istnieje sposób na uruchomienie aplikacji i wybranie, co w niej zrobić, na przykład za pomocą zaproszenia Dos
Moja odpowiedź nie brzmiała: kompletne...
Istnieje możliwość zrobienia tego, o co prosisz, jestem pewien, że już to widziałem. Ale nie wiem dokładnie, co robić. Z pamięci musisz utworzyć .bat, który będzie wskazywał na plik .reg. Wydaje mi się, że nie jest to już plik .sldreg.
Ale szczegóły mi umykają. :/
Okej dla harmonogramu zadań. Dziękuję.
Operacja nie jest zbyt długa, mogę ją wykonać ręcznie.
Szkoda, że nie ma prawdziwej automatycznej kopii zapasowej!
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi i życzę miłego dnia.
Do zobaczenia wkrótce!