Cze wszystkim
Od jakiegoś czasu mam okazję współpracować z firmą Protolabs, która specjalizuje się w wtryskiwaniu tworzyw sztucznych w małych seriach.
Ich system jest bardzo praktyczny, ponieważ po złożeniu zapytania ofertowego otrzymasz wiadomość e-mail ze wszystkimi modyfikacjami, które należy wprowadzić w 3D i w prawdziwym życiu.
Krótko mówiąc, do tej pory wszystko poszło bardzo dobrze i dlatego jestem gotowy zamówić...
Dziś PL oferuje mi wycenę formy o 70% tańszej niż konkurencja. Części będą znacznie droższe w przeliczeniu na jednostkę (około 4 razy droższe).
Myślimy o robieniu tylko małych serii, więc nam to odpowiada.
Czy jednak ktoś kiedykolwiek współpracował z PL?
Chciałbym uzyskać opinie, takie jakie są z tej firmy.
Z góry dziękuję
Witam
Miałem również okazję z nimi pracować, bardzo szybko i profesjonalnie do wyceny, porady i ulepszenia są bardzo opłacalne.
Mogę jednak wyrazić swoją opinię tylko na temat części prototypowania 3d. Ceny są równe lub nieco niższe niż w niektórych firmach w mojej okolicy, a szybkość i szybkość reakcji są nie do pobicia.
Jedynym minusem jest dział sprzedaży, który bywa nieco "napastliwy", często oddzwonili do mnie, żeby dowiedzieć się, czy mam inne projekty itp. Ale to nie wpływa na ceny i jakość pracy.
Ok, dzięki za tę pierwszą recenzję.
Zauważyłem też upór, ale zawsze mam tę samą osobę kontaktową i przede wszystkim poza stroną komercyjną (cytaty itp...) po drugiej stronie słuchawki mam prawdziwego inżyniera technicznego, który zna projekt i odpowiada na wszystkie moje pytania:)
Cóż, w końcu złożyłem zamówienie, opublikuję po otrzymaniu sprzętu.
Dziękuję Quentin za recenzję.