Chciałbym otrzymać informację zwrotną na temat tej firmy, która szybko robi prototypowanie. Czy ktoś z Was kiedykolwiek z nimi pracował? Jeśli tak, to jak poszło? ogólne informacje na temat prezentacji, terminu, kosztu, ceny itp.)
- Praca trochę wolniej (1 tydzień w cenie), schludna i przede wszystkim bardzo dobra cena.
To tyle dla szybkiego porównania!
Interesują mnie również Protolabs, jeśli ktoś wcześniej z nimi pracował, nigdy nie wiadomo.
PS: Chcę powiedzieć, że to w żaden sposób nie jest reklama, a jedynie dzielenie się opiniami na temat 2 dostawców szybkiego prototypowania wśród wielu innych.
Nigdy nie złożyliśmy zamówienia w Protolabs, ale jakość odpowiedzi i jej odpowiedź wydawały nam się bardzo poważne. Problemem były stosunkowo szerokie tolerancje, które były zbyt duże w porównaniu z naszymi potrzebami, z drugiej strony opóźnienie było świetne!
Istnieje również spółka zależna Protomold, która dostarcza wysokiej jakości części prototypowe, najwyraźniej z wtryskiwanego tworzywa sztucznego (ponownie zwróć uwagę na tolerancje wyraźnie określone na ich stronie).
Ich w pełni zautomatyzowany system kalkulacji kosztów jest dobrym pomysłem i wydaje się być bardzo dobrze wyceniony, kiedy go używaliśmy, uwypuklił możliwe problemy).
Niestety nigdy nie byliśmy w stanie przetestować (gdy szukamy <10μm, przekraczamy granice ich wydajności maszyny...)
Sculteo, eu specjalizują się w prototypowaniu metodą osadzania topionego lub stereolitografii, jeśli dobrze pamiętam. Zastosowania tego typu części są bardziej prototypowe niż do CNC lub wtrysku tworzyw sztucznych...
Dziękuję za Wasze opinie. na koniec złożymy zamówienie na małą część stalową, ogłoszone opóźnienie od 4 do 5 dni, cena pozostaje aktualna dla części 15x10x10mm o kształtach dość prostych do obróbki CNC.
Dziękuję José za 2 dostawców modeli, których oferujesz, ale a priori nie pracują oni z metalami.
Dla twojej informacji jestem w 38 niedaleko Grenoble (wiem, że nie podałem swoich danych w moim profilu, zamierzam to zrobić mea culpa)
Jeśli jesteś zainteresowany, podzielę się z Tobą naszymi wrażeniami z tego zamówienia od Proto labs