Witam, (Sw 2016)
Nie mając uprawnień administratora na moim komputerze, chciałem wiedzieć, czy nasi menedżerowie IT mogą dać mi dostęp, abym mógł zmienić "Lokalizacje plików" w "Opcjach systemu".
Zdałem sobie sprawę, że bez uprawnień nie mogę np. korzystać z edytora nieruchomości. Wchodzę dane, ale nie są one aktualizowane z powodu braku uprawnień. (Bo to działa dla mnie)
Wiedząc, że nie dają nikomu dostępu administratora, czy mogą dać mi prawa do jednego z plików Solidworks, aby mógł działać?
Witam
Administrator musi mieć możliwość nadania użytkownikowi uprawnień do katalogów SOLIDWORKS. Z drugiej strony możesz również skopiować wszystkie swoje pliki parametryzacyjne do niestandardowych katalogów, do których masz prawa. Zaletą jest to, że w przypadku aktualizacji oprogramowania lub odinstalowania zachowujesz swoje ustawienia. Wszystko, co musisz zrobić, to skierować swoje ogólne opcje oprogramowania do tych katalogów.
Pozdrowienia
3 polubienia
Mam już plik "Solidworks Template" w moich dokumentach z moimi ustawieniami.
Właśnie bez tych praw nie mogę mieć niczego wskazanego w mojej kartotece. Zobaczę z nimi, aby dali mi pełny dostęp do katalogów Sw.
Jeśli zainstalowałeś SOLIDWORKS na partycji C:, musisz umieścić swoje katalogi niestandardowe na partycji D:, co usunie problemy z dostępem. Jeśli masz kilka komputerów, możesz umieścić je na dysku sieciowym dostępnym dla wszystkich.
1 polubienie
Dziękuję za informacje ale on nie chce nic wiedzieć, prosi o admina mdp :(
Poczekam na odpowiedź, która da mi prawa do katalogów.
OK, myślę, że rzeczywiście lepiej jest skontaktować się z administratorem sieci w Twojej firmie. Wyjaśnij, że musisz mieć dostęp do odczytu/zapisu do tych katalogów.
1 polubienie
Witam
Jest to zaskakujące, ponieważ nie mamy uprawnień administratora (SW próbuje uzyskać dostęp do rejestru, gdy zmieniamy ustawienia systemowe), ale nie przeszkadza nam to w zmianie ścieżek dostępu, wystarczy kliknąć nie lub anulować, gdy pojawi się okno logowania.
Cyril.f, już tego próbowałem i nie zadziałało.
W końcu mam prawa do wszystkich folderów Solidworks, ale nadal mam problem, który nie został rozwiązany.
W lokalizacji pliku > Plikach właściwości niestandardowych dodałem lokalizację mojego pliku "properties.txt" , a kiedy otwieram edytor, umieszcza mnie w atrybutach > wartościach nazw, które nie mają nic wspólnego z moim plikiem "properties.txt".
Czy to kolejny problem?
W końcu znalazłem swoją tajemnicę, bez względu na to, jak bardzo kieruję edytor na osobisty plik, którego nie chce, z drugiej strony wskazuje sam w swoim pliku instalacyjnym: C:\Program Files\SOLIDWORKS Corp\SOLIDWORKS\sldPropertyTabBuilder, a plik tekstowy nazywa się propNAMES.txt...