Pasek blokujący = PB

Hello@tous

Potrzebujesz pomocy z funkcją paska blokującego (nie dolnego, ale górnego).

Oglądałem film Visiativ la quotidien (odcinek 8), w którym wyjaśniono, jak ulepszyć duże zgromadzenia.

Nie mogę aktywować tego paska blokującego, który pozwala mi nie przeliczać wszystkich części, które nie były modyfikowane przez długi czas i dlatego nie muszą być ponownie obliczane (co często ma miejsce w przypadku dużych złożeń.

Cóż ja robię źle, mój drogi przyjacielu!

Pozdrowienia

2020-03-30_12_31_51-solidworks.jpg

Cześć @ Zozo 

Pręt blokujący jest przeznaczony dla części (części)

Są Q'1 na sztukę

Jeśli znajduje się na górze, jest nieaktywny 

jeśli znajduje się na dole, jest aktywny

Więc kiedy już wykonasz swój kawałek i nie będzie już musiał być modyfikowany, przesuń pasek blokujący na dół (zamknij rolety) ;-)

@+ ;-)

4 polubienia

Zobacz ten samouczek

https://ftp.lynkoa.com/contenu/barre-de-blocage-sous-solidworks-0

@+

1 polubienie

Dziękuję @gt 22 ;-)

Bingo!
Rzeczywiście, pasek blokujący pojawia się w akcjach.

Musiałem źle zrozumieć, ponieważ film nazywa się [[] Romain Faucher, dyrektor techniczny ds. sprzedaży w Dassault Systèmes, udziela wskazówek i porad dotyczących zarządzania dużymi złożeniami SOLIDWORKS. ]

To dziwne! Zamierzam posłuchać tego filmu jeszcze raz, zwłaszcza, że ultra złożone utwory nie są powszechne, jeśli przyjrzysz się uważnie.

To powiedziawszy, może jeśli wszystkie części są wyposażone w drążek blokujący, rozjaśnia to ASM (do zobaczenia).

Pozdrowienia

Osobiście używam go cały czas

Jest to nieporównywalne z czasami otwarcia części i montażu 

przetestuj, a opowiesz mi o tym

Miłego dnia @+

1 polubienie

Czy po wykańczaniu części zakładasz rygiel systematycznie i oszczędzasz czas podczas otwierania, niezależnie od tego, czy jest to PART i/lub ASM?

Może to być dla nas interesujące, czasami otwieranie zestawów zajmuje więcej niż 10 minut... Cóż, to i tak trochę w porównaniu z niektórymi.

1 polubienie

Dziękujemy you@Madragore

To dobrze, bo mam duży montaż! Dokonam zatem pomiarów przed przejściem do ""blokowania" wszystkich stablecoinów zgodnie z zaleceniami dwóch wybitnych kolegów z tego znakomitego forum  ;-)

Posiadam 24 podzespoły i 607 części, w tym pokaźną ilość, podkładek i nakrętek. Zamierzam więc zobaczyć różnicę, zwłaszcza w kinematyce, która ma opóźnienie na początku ruchu.

Dam ci znać wynik.

Pozdrawiam  ;-) ;-)

PS: @tous nie włożyłem śrubek, podkładek i do osobnego folderu (wiem, że to bzdura ;-)     ...., plus są to części ściągnięte  od znanego dostawcy.
Krótko mówiąc, jak to zrobić, ponieważ niektóre są w głównym asm (master),  a inne są w większości w sub-ASM.  Celem jest sprawienie, aby drzewo tworzenia było nieco lżejsze.

Pytanie: Co robi tryb światła na elementach ikon "Pokój z piórem" . Umieściłem lightened <<jeśli wyżej niż>> ale tak naprawdę nie wiem, co robi, a zwłaszcza czy są jakieś wady dla wszystkiego, co porusza się dynamicznie.
Na przykład nieufnie podchodzę do elastycznej funkcji, z którą trzeba obchodzić się z rozeznaniem.

@ wszystkie

Rozszerzam nieco pytanie o "Lekkość", gdy tylko przełączę pomieszczenie w tryb blokowania, pomieszczenie traci swój status jako oświetlone. (to nie jest głupie, ale ciekawe). Czy ma Pan/Pani jakieś uwagi na ten temat?

"Elastyczne" podzespoły nie są przyznawane (nie są efektywne).

Szczerze

Cześć @ Zozo 

Wydaje mi się całkiem logiczne, że w przypadku twoich elastycznych zespołów twoje komponenty nie są już odciążone, ponieważ, jak wskazano, modyfikujesz wiązania montażowe. Reagujesz więc wewnętrznymi odniesieniami do części, w tym przypadku mini 2 części 

Mówi się również, że im mniej masz, tym mniej ciężki będzie Twój montaż 

Testowanie wagi i czasu otwarcia 

Zespół ze i bez 

szybko zrozumiesz ;-)

Tryb światła, jeśli się nie mylę, to zewnętrzna wizualizacja twojego pokoju (skóry)

Pasek blokujący zamraża wszystkie wewnętrzne relacje wspomnianej części

z tego co sam rozumiem na temat działania SW im mniej masz ograniczeń + czasy przebudowy są szybkie 

z mojej strony, gdy moje wiązania X, Y, Z zostały ustawione i część nie powinna się już poruszać, naprawiam ją, co przez ten fakt nie uwzględnia już poprzednich ograniczeń (ponieważ część jest jakby spawana)

więc mniej ciężki montaż itp....

Oto, co wnioskuję po pewnych problemach z powolnością na zespołach

Opublikowałem również kilka samouczków na temat dużych i ciężkich złożonych zespołów

@+ Miłego dnia 

1 polubienie

Bardzo dziękuję @gt22 to potwierdza to, co myślałem przez dedukcję, ale bez pewności.

Zablokowałem więc wszystkie gotowe części i teraz ASM otwiera się w cztery sekundy.
Na razie jestem zmuszony zostawić ze względu na środek ciężkości zespołu kinematycznego, który musi być precyzyjny dla tej konstrukcji.

Pozdrowienia

1 polubienie

Można również utworzyć 2 zestawy 

1 ze do środka ciężkości

1 bez do zarządzania elastycznością 

@+

1 polubienie

Zgadzam się z gt22. Przede wszystkim musisz unikać dużych ograniczeń, plan/plan, to proste i szybkie, ale bardzo ciężkie. Musisz po prostu spróbować zablokować 3 translacje i 3 obroty, to lepiej.

Po zakończeniu montażu idealnie nadaje się do otwierania/nagrywania. Za pomocą mojego makra automatycznego montażu naprawiam wszystko na końcu, zmienia to grę w zapisywanie i otwieranie.

Zacznę używać paska blokującego na niektórych częściach importowanych i innych, bardziej złożonych.

Dziękuję za tę opinię, w każdym razie poprawa produktywności w tych czasach niskiego obciążenia pracą jest bezcenna ;)