Witam
W Draftsight mam wszystkie paski narzędzi, które zniknęły jakiś czas temu i nie ma możliwości ich przywrócenia, co mam zrobić?
Próbowałem ponownie zainstalować i wszystko, to nic nie zmienia!
Czy ktoś kiedykolwiek miał taki problem?
Witam
W Draftsight mam wszystkie paski narzędzi, które zniknęły jakiś czas temu i nie ma możliwości ich przywrócenia, co mam zrobić?
Próbowałem ponownie zainstalować i wszystko, to nic nie zmienia!
Czy ktoś kiedykolwiek miał taki problem?
Z której wersji korzystasz?
I klikając prawym przyciskiem myszy na pozostały pasek, sprawdzając wszystkie opcje?
Zobacz obraz
Dziękuję BART za próbę pomocy.
Jest to wersja V1R4, ale problem polega na tym, że nie ma już żadnych pasków, więc nie można kliknąć prawym przyciskiem myszy!!
A w zakładce dostosowywania interfejsu?
To normalne, po to tu jestem =)
Tak, mogę przejść do "Dostosuj interfejs", ale co mam zrobić później?
Musisz przejść do interfejsu i albo wziąć podstawowy interfejs, albo utworzyć nowy.
Następnie w obszarze Profile interfejsu użytkownika wybierz nazwę interfejsu w profilu
A na pasku narzędzi w prawej zakładce "Wyświetlany pasek narzędzi" sprawdź, czy wszystko tam jest.
Jeśli brakuje jakichś pasków, kliknij małe ikony "pokaż eksplorator poleceń"
I przeciągnij standard, uderzenia, właściwości, rysunek, edycję itp.
Tak, nic tam nie zostało!
Ani w eksploratorze menu, ani w eksploratorze paska narzędzi...
Mały zrzut ekranu?
Witam
Ten sam problem dla mnie od dzisiejszego ranka.
Oto zrzut ekranu, jeśli to pomoże.
Witam
Miałem ten sam problem!
Musiałem założyć konto, aby nadal korzystać z oprogramowania, ale zrobiłem to trochę późno! Spowodowało to usunięcie paska narzędzi, menu,...
Aby rozwiązać ten problem, musisz zamknąć program DS i przejść do folderu:
C:\Użytkownicy\<TwojaNazwa>\AppData\Roaming
Usuń folder DraftSight (patrz załącznik). Następnie uruchom ponownie D/S. Zostanie on zresetowany , a brakujące paski narzędzi będą ponownie widoczne!