Witam
Nadal cię potrzebuję, szukam kawałka o określonym kształcie, ale który jest również zakrzywiony, nie wiem, jak to zrobić.
Zobacz załączone zdjęcie.
Z góry dziękuję
piece_courbe.png
Witam
Nadal cię potrzebuję, szukam kawałka o określonym kształcie, ale który jest również zakrzywiony, nie wiem, jak to zrobić.
Zobacz załączone zdjęcie.
Z góry dziękuję
Dobry wieczór Mick
Dobry wieczór
W zależności od złożoności kształtu, może być konieczne narysowanie krzywych prowadzących w 3D: jeśli tak, mogą być potrzebne szkice pośrednie, które zostaną użyte do zawieszenia krzywych prowadzących.
Oto, co możesz zrobić w kilka minut.
Nie znam twojego dokładnego kształtu, ale taka jest zasada. Na żółto znajduje się szkic początkowy i końcowy, a także krzywe quid. Użyłem tylko krzywych prowadzących 2D, z których każda znajduje się na innej płaszczyźnie. To daje PIĘĆ planów i sześć szkiców, aby wykonać cały element. Zajęło mi to mniej niż 10 minut, więc nie jest to zbyt trudne.
Nie położyłem czopów ani wpustów na każdym końcu, bo wiadomo jak to zrobić ;-) ;-)
Znajdziesz tam Nano-samouczek w formacie PDF, aby wyjaśnić manipulację.
Biorąc pod uwagę to, co robisz, dobrze byłoby nauczyć się "Swept Base Boss", a także "Smooth-Base Boss", których użyliśmy w tym przykładzie.
Pamiętaj również, że jeśli zastosujesz tę metodę z samolotami, nie będziesz już miał małych wad, które widzieliśmy w Twoim poście na temat gier wpuszczanych i czopowych.
Pozdrowienia