Witam
Mam mały problem z komputerem kolegi.
Podczas tworzenia rodziny części, jak również podczas edycji w programach Excel i SolidWorks, zawiesza się.
Excel działa na swoją stronę, podobnie jak SolidWorks.
Istnieje rodzaj niekompatybilności, której nie rozumiem, mój komputer, który ma tę samą konfigurację, działa bez problemu
Rozwiązanie?
Jeśli korzystasz z wielu ekranów, czy masz pewność, że jedno okno nie jest ukryte za drugim?
1 polubienie
Jak wspomniano, wersja Excela może grać, czy jest taka sama na 2 komputerach?
Czy wersja programu Excel jest kompatybilna z wersją oprogramowania?
https://www.solidworks.com/fr/support/system-requirements
W przeciwnym razie przetestuj ze zgodną wersją.
Zwróć uwagę, że office 365 nie ma być kompatybilny z oprogramowaniem (nawet jeśli w praktyce mam wiele stacji roboczych z SW2023 i office 365).
1 polubienie
Rzeczywiście, lub tak jak w przypadku przechodzenia z rozdzielczości 4k do niższej, jeśli okno modalne znajduje się w dolnej części i/lub po prawej stronie, pozostaje poza kadrem.
Jeśli kolega zmniejszył rozdzielczość, aby widzieć lepiej... Może zacznij od ustawienia rozdzielczości z powrotem na maksimum, aby umieścić okno z powrotem w lewym górnym rogu, zanim wrócisz do rozdzielczości.
@Sylk 1
SolidWorks 2022, aby Ci służyć, Excel 2016. Dziękuję za link, będę plotkować
@Sylk 2
Jak na razie nie ma obaw, rozdzielczości są na maksimum, Excel podczas tworzenia rodziny części otwiera się w oknie SolidWorks. Jeśli chodzi o okno dialogowe, nie pojawia się ono
@Le_Bidule
Nie widziałem okna. SolidWorks w trybie PLS, zmuszając Cię do zabicia Excela w celu powrotu do SolidWorks. I naprzemiennie pliki, które nie chcą się otwierać na jednym komputerze, a które otwierają się na innym.
@sbadenis do tej pory nie mieliśmy żadnych problemów tego typu, wszystkie komputery są identyczne, niekoniecznie najlepsze.
Cóż, w tym samym czasie, kiedy widzę wszystkie błędy, zwłaszcza ostatnio, i sposób, w jaki zespoły są modelowane, nie wiem, do którego z nich się zwrócić 
Mówiłem o tym oknie, które w domu systematycznie otwiera się na ekranie mojego laptopa, a nie na ekranie głównym i dlatego blokuje proces, jeśli nie zatwierdzisz
2 polubienia