Podczas modyfikowania niektórych funkcji (modyfikacja głębokości wytłoczenia lub modyfikacja szkicu) w momencie rekonstrukcji oprogramowanie zgrzyta i mogę czekać kilka minut, ale nic się nie dzieje, jeśli kliknę, oprogramowanie przestaje reagować i się zawiesza.
Czy plik SLDW jest za duży ?
Musi istnieć 5 funkcji ekstruzji, 10 funkcji usuwania materiału, zaokrąglenia, fazowanie, skorupa oraz liniowe powtórzenia funkcji i szkiców
Jeśli jest to wersja 2015 SP4 lub starsza, sprawdź, czy KB3072630 Microsoft jest zainstalowany z usługi Windows Update, w następujący sposób:
1. Aby otworzyć usługę Windows Update, kliknij przycisk Start . W polu wyszukiwania wpisz Aktualizacja, a następnie na liście wyników kliknij pozycję Windows Update.
2. W lewym okienku kliknij Wyświetl historię aktualizacji.
Jeśli tak, odinstaluj go, postępując zgodnie z tym samouczkiem:
Robi mi to od czasu do czasu z dużymi plikami .... lub importowane oczyszczalnie ścieków!
Czy próbowałeś go otworzyć przed pójściem do jedzenia, zostawić go w spokoju i zobaczyć, co zrobi po powrocie? Jeśli po godzinie nadal nie zareagował, to znaczy, że rzeczywiście masz problem z plikiem.
Widzę, że macie linearne petycje. Wiem, że ma to tendencję do znacznego spowalniania maszyny. Czy próbowałeś je usunąć i wprowadzić zmiany? Teoretycznie powinno być lepiej
Solid Works w wersji 2015, ale bez aktualizacji KB3072630
aby jak najlepiej uniknąć awarii, zaniedbuję następujące funkcje do wykonania mojego MOFIF, ale podczas odbudowywania wszystkiego może się zdarzyć, że oprogramowanie już nie reaguje, a nawet czasami podczas zapisywania mojego pliku w *STEP
Zostawiłem już uruchomione oprogramowanie na 10 minut bez odpowiedzi, więc wymuszam awarię jednym kliknięciem, aby je ponownie uruchomić
Używam tej samej wersji i z tymi samymi problemami. Wygląda na to, że istnieje rozwiązanie (jeśli chcesz pozostać przy SP4, w przeciwnym razie SP5 jest zdecydowanie najlepszym rozwiązaniem!), instalując "HotFix_893815.exe".