Biblioteka elementów spawanych mechanicznie

Witam

Czy masz bibliotekę do powiedzenia mi bo w normie ISO nie ma jej zbyt wiele.
Lub jak utworzyć profil i dodać go do bazy danych.
Szukam rur kwadratowych 50x50x4

Z góry dziękuję

Pozdrowienia

image

1 polubienie

Witam
Domyślny plik źródłowy dla profili elementów spawanych mechanicznie można znaleźć, przechodząc do opcji i wyszukując lokalizacje pliku "spawane profile konstrukcyjne".
Stamtąd możesz przejść do źródła z tymi informacjami i zmodyfikować szkice lub skopiować je, aby zmodyfikować je na swój własny sposób. Należy zachować ostrożność, ponieważ w przypadku tworzenia biblioteki należy zachować domyślną organizację biblioteki, ryzykując, że nic nie pojawi się na listach wyboru. A z pamięci musisz ponownie uruchomić solidworks po każdej modyfikacji biblioteki.

PROFIL ACIER.zip ( 12,2 MB)
W załączeniu znajduje się " mała " biblioteka.

Musisz wiedzieć, skąd SW weźmie te/jej pliki: opcja systemowa/lokalizacja pliku/Spawane profile konstrukcyjne

W tym katalogu musisz rozpakować plik, aby katalog " steel profile" był na tym poziomie:
image

2 polubienia

I dodałbym, jeśli możesz, preferuj profile z rodziną części, ponieważ mniejsza utrata stresu podczas zmiany profili.
Przykład dołączonej rury kwadratowej
Rura kolba. SLDLFP (330.8 KB)

3 polubienia

Witam

W przeciwnym razie jest to:
https://www.lynkoa.com/centre-de-ressource/produits?categories[0]=14242&pages_search=1

To powiedziawszy, musisz umieścić je we właściwym miejscu, aby SW mógł je znaleźć...

1 polubienie

Wydaje mi się@a_eriaud, że tylko dostępy konserwacyjne Visiativ mają możliwość zobaczenia tej biblioteki.

1 polubienie

Dzięki chłopaki :wink:

Zaraz zajrzę do biblioteki i będę was informować na bieżąco.

Pozdrowienia

1 polubienie

Czy ktoś z ultra-standardową konfiguracją mógłby mi podać dokładną ścieżkę.

Rzeczywiście, podczas instalacji wykonanej przez visiativ nie mam ścieżki, ponieważ szablony planów znajdują się w katalogu E:

Więc jeśli zrobię opcję systemową / lokalizację pliku / nie mam całej listy, jak pokazano @stefbeno

Pozdrowienia

1 polubienie

Sprawdzam w 100%
aby utrzymać tempo
Profil 2014.zip Excel (7.2 MB)

Niech moc będzie z tobą

2 polubienia

Cześć @Zozo_mp ,

W załączeniu znajduje się ścieżka do "standardowej" instalacji
C:\Program Files\SOLIDWORKS Corp\SOLIDWORKS\lang\english\profile konstrukcji spawanej

3 polubienia

Dobre złe wieści, niemożliwe do znalezienia te P... Liczba plików

Nawet winedaube nie może ich znaleźć (ale to normalne)

Przeklinam gorącą linię Visiativ (pod adresem "%@__), która rzekomo zajmuje się instalacją

Poddaję się, zamierzam to zrobić tatusiu, odtwarzając wszystkie rury, ale podnosząc kąty na profilach wykonanych za pomocą spawanego mechanika.

Ponieważ zdarza się to sporadycznie, będzie dobrze.

Czekam na zmianę komputera, aby poprawnie zainstalować SOLIDWORKS.

Przepraszam, że przeszkadzam.

DZIĘKUJĘ wszystkim za bardzo szybką pomoc.

Pozdrowienia

PS: Oczywiście teraz jestem bardzo zirytowany, aby wybrać właściwą odpowiedź, więc nie obwiniaj mnie za mój wybór

2 polubienia

Hehe, dla najlepszej odpowiedzi, jest ich 6, zagraj w kości... :wink:

2 polubienia

Ale jeśli masz tę listę, musisz kliknąć na małą strzałkę po prawej stronie pola, w którym wyświetlane są szablony dokumentów (jest to pierwsza sekcja listy), a następnie zjechać windą na dół.
Lub klikasz przycisk "edytuj wszystko"

1 polubienie

Zrobiłem to, ale
Nie może odnaleźć pliku.

Z oknami podążającymi tą samą ścieżką, co ta wskazana w oprogramowaniu, nie znajduje.

Trochę tak, jakby pliki nie zostały załadowane.

Dziękuję

1 polubienie

Czy możesz zrobić 2 zrzuty ekranu:

• jeden z ustawieniami SW (lokalizacja pliku);
  • jeden z Eksploratora Windows, który pokazuje drzewo ścieżki, w której umieściłeś pliki

Dziękuję bardzo

Ale daję sobie spokój, bo mam tylko jedną ramę i zanim opanuję wszystko (w tym użycie mechanicznie spawanego modułu), skończyłoby się na tym, że zrobiłbym to po tacie.

Ponieważ buduję budynek dopiero wtedy, gdy wszyscy biskupi umrą, nie jest to warte swojej ceny.

Byłem trochę naiwny, wierząc, że zrobię to szybko. Spędziłem dzień na nic.

W każdym razie zawsze jesteś tak miły, że możesz przyjść mi na ratunek.

Z poważaniem

2 polubienia

To dobry pomysł! Ile razy wymieniasz tubę (która została wykonana przez kopiuj/wklej poprzednią) i tracisz wszystko!

1 polubienie