Ustaw swMathPoint = swMathUtility.CreatePoint(Współrzędne punktu) Set swSktBlkDef = swSktManager.MakeSketchBlockFromFile(swMathPoint, "Ścieżka do bloku", False, 1, 0)
Co otrzymuję:
Czego bym chciała:
(Zaznaczam, że jeśli wstawiam bezpośrednio ręcznie, jest dobrze, ale gdy tylko sprawię, że makro zadziała, otrzymuję pierwszy wynik, nawet jeśli wstawię go ręcznie).
Mam wrażenie, że jest sporo błędów ze znakami specjalnymi w blokach
Moja propozycja: Skoro Ra 3.2 musi zawsze pozostać, dlaczego nie stworzyć bloku "obrazu", aby zachować znaki specjalne, które nie są modyfikowane? Następnie możemy wstawić ten obraz do bloku i wstawić edytowalne pola. W ten sposób blok pozostaje zjednoczony
Owszem, może to być dobry pomysł, ale obawiam się dużego spadku jakości podczas robienia obrazu. (Wreszcie, czy istnieje automatyczny sposób, aby to zrobić za pomocą solidworks, czy muszę to zrobić za pomocą zrzutu ekranu?)
Zupełnie nie wiem... możliwe jest jednak większe przeskalowanie oprogramowania, zrobienie zrzutu ekranu, a następnie zmniejszenie współczynnika powiększenia w oprogramowaniu; Zmniejszony obraz będzie więc lepszej jakości
Może sprecyzuję, do czego dokładnie będzie służył:
W mojej firmie mapy bazowe zostały zaktualizowane (mniejsze pismo odręczne itp.) Zadbałem o zrobienie makra, które aktualizuje mapę bazową (poprzez jej przeładowanie).
Po drugie, stara ogólna tolerancja jest większa i nie jest aktualizowana wraz z mapą bazową. Chcę więc zrobić makro, aby wstawić nowe.
[edytuj | edytuj kod]
Myślę, że głównym problemem jest to, że blok gubi linki (ponieważ mam link między tekstem a Ras, które są później usuwane), potem mam problem z rozmiarami czcionek, ale teoretycznie, jeśli zrobię wszystko po kolei, nie powinienem mieć tego problemu.