Witam
Chcę stworzyć wzór rysunkowy, w którym skala arkusza musi wynosić 1:1.
Tak, aby widoki z uwzględnieniem skali arkusza były zawsze w tej skali 1:1.
Dziękuję
Witam
Chcę stworzyć wzór rysunkowy, w którym skala arkusza musi wynosić 1:1.
Tak, aby widoki z uwzględnieniem skali arkusza były zawsze w tej skali 1:1.
Dziękuję
Witam
Musisz kliknąć arkusz prawym przyciskiem myszy, przeskalować 1:1, a następnie zweryfikować, a następnie zapisać szablon rysunku jako .drwdot
Tak właśnie zrobiłem, ale kiedy używam go z niektórymi częściami, skala staje się mniejsza.
Czy to z powodu moich wstępnie ustawionych widoków? (patrz PC)
Czy mogę zachować moje wstępnie ustawione widoki i wszystko być w skali 1:1?
W porządku, jeśli mój wzrok wystaje spod prześcieradła.
Dziękuję
Witam
W opcjach ogólnych, w obszarze Rysowanie, usuń zaznaczenie opcji Autoskalowanie nowych widoków rysunku. Powinien pozostać w skali predefiniowanej w szablonie.
Zwykle, gdy wstawiasz swoje widoki do zapisanego modelu rysunku w skali 1:1, nie powinno to stanowić problemu, jak nazywasz widoki predefiniowane, te, które importujesz z palety widoków?
A może po błędzie aktualizacji? Jaką wersję oprogramowania SolidWorks posiadasz?
Widoki predefiniowane to widoki (powierzchnia, izometryczna,..), które umieściłem podczas zapisywania modelu.
Nie przechodzę więc przez paletę widoków, ale ładuję swoją część do widoku głównego.
Używam oprogramowania SW 2015 SP4.0
Zamierzam wypróbować Cyril.f, a potem będę musiał go zainstalować na komputerach wszystkich rysowników.
Po prostu wyeksportuj swoje ustawienia i zduplikuj je z innymi (cóż, jeśli wszyscy macie te same profile)
Dobra odpowiedź od @Cyril