Cze wszystkim;
Mam mały problem z Catią V5. Gdy chcę zmienić warsztat (np. przełączyć się z GSD na Projekt części), otwiera się moje okno dialogowe, ale nie zawiera ono żadnych skrótów.
Czy kiedykolwiek spotkałeś się z tym problemem? A jeśli tak, to czy masz na to rozwiązanie?
Cédric.
boite-vide-v5.jpg
Tak, to dość dziwne po tym, jak próbowałeś przywrócić warsztaty, z których zwykle korzystasz?
Narzędzia/Dostosuj
Pozdrowienia
Bastien
Witaj Cédric.
Wypróbuj odpowiedź Bastiena, w przeciwnym razie czyszczenie Catsetings może rozwiązać PB *.
* Dobrą praktyką jest zachowanie kopii zapasowej tych ustawień CATseting, aby móc je przywrócić, ponieważ po usunięciu trzeba ponownie wprowadzić te dostosowania.
Spojrzałem na twój zrzut ekranu, pracujesz w trybie hybrydowym, czy to celowe?
Ze swojej strony uważam, że elastyczność modułu GSD polega na tym, że można reorganizować elementy konstrukcyjne bez zależności od kolejności tworzenia rodzica/dziecka.
Pozdrowienia
Cze wszystkim;
@ bastien.vogel & franck.ceroux
Nie, nic nie pomaga!! ale hej, to nie jest prawdziwy problem, o ile mogę znaleźć i zmienić środowiska za pomocą menu Start!
@ franck.ceroux
Jeśli chodzi o tryb hybrydowy, tak, jest to wybór, ponieważ pozwala połączyć GSD z szybkością i prostotą Solid do tworzenia komponentów, takich jak centrowanie i przykręcanie panewek, klipsy mocujące, sieć żeber...
Na razie zostawię to pytanie otwarte, nigdy nie wiadomo ;)
Cédric.
Reset, problem rozwiązany.