Witam, Jak sprawić, by tłok poruszał się na 23 mm w mojej konstrukcji blokuje się, próbowałem z kątem dźwigni i zatrzymaniem tłoka, ale nie mogę znaleźć rozwiązania

Modyfikacja pompy wodnej, zgodnie z jej projektem, manewr jest zbyt trudny dla osoby starszej.

50__assemblage.sldasm

Witam

Mały problem, to zespół, który wysyłasz, potrzebujesz tych części, które go tworzą, w przeciwnym razie nie będziemy mogli go otworzyć...

więc zrób pakiet i idź lub wyślij go jako plik części, ale nie będziemy w stanie wykonać ruchów ani Edrawing... Powodzenia @+.

AR

2022-08-04_100214.jpg
2022-08-04_100133.jpg
2022-08-04_100158.jpg
1 polubienie

Witam

Lub zwirtualizuj części zespołu, aby wysłać sam plik zespołu.

2 polubienia

Witam

Jak wyobrażam sobie zasadę działania z obrazu, mechanizm prezentuje co najmniej dwie ruchliwości
- ruch posuwisto-zwrotny uchwytu;
- nachylenie korbowodu znajdujące się po lewej stronie...

A co z pokrywą (tłokiem?) "czajnika": sztywną z pionowym przemieszczeniem, czy odkształcalną membraną?
Tytuł twojego pytania wskazuje na blokadę, tekst na ewolucję mechanizmu związanego z wartościami wysiłków.
Zestaw punktów, które należy wyjaśnić, aby mieć nadzieję na odpowiednie reakcje.

pompe.mp4
1 polubienie

Witaj jagardette,

Witaj jagardette,

Rzeczywiście, całkowicie zgadzam się z m.bit.

To nigdy nie zadziała, jak mawiał mój były szef... HIHIHIHI; HAHAHAHA powiedział:

Powodzenia.

@+.

AR.

Dziękuję za odpowiedzi, trochę więcej wyjaśnień, Marci

51__coupe_de_lassemblage.sldasm

To jest rzeczywiście jaśniejsze, jest tylko mobilność.
Wiązanie styczności może być odpowiedzialne za blokadę. Jest dość kapryśny, gdy dokonujesz zmian pozycji w zespole.

Lepiej jest ustawić ograniczenie odległości między środkiem rolki a środkiem kulistej kopuły (?) tłoka.

3 polubienia

Witam

Po pierwsze, Twój 51 nie jest bardziej funkcjonalny niż Twój 50... Przeczytaj ponownie wiadomość od @A.R. 

Przede wszystkim nie do końca rozumiem cel ani działanie tej pompy. Przystawka? Wyjście? Dźwignia popycha tłok, ale go nie ciągnie?

Następnie, jeśli chodzi o zmniejszenie wysiłku potrzebnego osobie starszej do opuszczenia dźwigni, należy wprowadzić pewne modyfikacje, które lepiej respektują prawa rządzące efektem... dźwignia.

Mianowicie, aby zbliżyć punkt obrotu jak najbliżej punktu podparcia. Zgiąłbym też dźwignię, aby utrzymać ją w dobrej pozycji dłoni, ponieważ te modyfikacje zmieniłyby kąt dźwigni. Coś takiego:

levier_plus_efficace.png
1 polubienie