Dziwne, zostaje tam, gdzie go umieściłem (pod 2017-SP5). W jakiej wersji jesteś?
Kiedy go poruszasz, zawsze umieszcza się z powrotem na środku ekranu?
Tak samo jak max59, nie sądzę, żebyś mógł zmienić przysłonę na ekranie.
Tak samo jak Antho, jestem w 2018 SP1 i Solidworks zapamiętuje ostatnie położenie okna.
Ale jeśli może cię uspokoić, gdziekolwiek jest, zawsze będzie ci przeszkadzać
Witam, tak samo jak moi koledzy na Solid 2015 SP5. Okno zostanie umieszczone w miejscu, w którym znajdowało się poprzednim razem.
Cdt
Witam
Dziękuję za odpowiedzi.
Jestem pod wersją z 2014 roku, tak jak moi koledzy. Ale na ich stacjach to okno można przesunąć i pozostaje na swoim miejscu, gdy tylko ponownie ocieplą pomieszczenie!
Witam Szanowni Koledzy i Koleżanki,
Chciałbym zwrócić uwagę, że to zachowanie nie jest spowodowane samym solidworks, ponieważ są to czyste funkcje systemu Windows, które są wywoływane przez procedury lub biblioteki DLL.
Zauważysz to samo zachowanie w przypadku innych programów z tego samego powodu Windows. Dlatego produkt Croq$oft nazywa się Windows.
Zabawa nie :-)
Pozdrowienia
PS: Flemineur zdobywa nagrodę za najdłuższy tytuł forum :-) :-)
OK. Ale co można zrobić, aby zaradzić temu problemowi? Dziękuję
Witam, rozwiązaniem byłaby zmiana wersji Solidworks na nowszą. W przeciwnym razie przejdź do jednego z komputerów współpracowników, zapisz ich ustawienia i załaduj je na swój komputer. Teoretycznie powinno to rozwiązać problem.
Cdt