Dobry wieczór. Kiedy izoluję część w złożeniu, okno "Wyjdź z izolacji" zawsze pojawia się na środku ekranu i muszę je przesunąć ręcznie. Czy możliwe jest, aby był wyświetlany w innym miejscu? Dziękuję

Nie, nie sądzę...
1 polubienie

Dziwne, zostaje tam, gdzie go umieściłem (pod 2017-SP5). W jakiej wersji jesteś?

Kiedy go poruszasz, zawsze umieszcza się z powrotem na środku ekranu?

2 polubienia

Tak samo jak max59, nie sądzę, żebyś mógł zmienić przysłonę na ekranie.

1 polubienie

Tak samo jak Antho, jestem w 2018 SP1 i Solidworks zapamiętuje ostatnie położenie okna. 

Ale jeśli może cię uspokoić, gdziekolwiek jest, zawsze będzie ci przeszkadzać

1 polubienie

Witam, tak samo jak moi koledzy na Solid 2015 SP5. Okno zostanie umieszczone w miejscu, w którym znajdowało się poprzednim razem.

Cdt

1 polubienie

Witam

Dziękuję za odpowiedzi.

Jestem pod wersją z 2014 roku, tak jak moi koledzy. Ale na ich stacjach to okno można przesunąć i pozostaje na swoim miejscu, gdy tylko ponownie ocieplą pomieszczenie!

1 polubienie

Witam Szanowni Koledzy i Koleżanki,

Chciałbym zwrócić uwagę, że to zachowanie nie jest spowodowane samym solidworks, ponieważ są to czyste funkcje systemu Windows, które są wywoływane przez procedury lub biblioteki DLL.

Zauważysz to samo zachowanie w przypadku innych programów z tego samego powodu Windows. Dlatego produkt Croq$oft nazywa się Windows.

Zabawa nie :-)

Pozdrowienia

PS: Flemineur zdobywa nagrodę za najdłuższy tytuł forum :-) :-)

8 polubień

OK. Ale co można zrobić, aby zaradzić temu problemowi? Dziękuję

Witam, rozwiązaniem byłaby zmiana wersji Solidworks na nowszą. W przeciwnym razie przejdź do jednego z komputerów współpracowników, zapisz ich ustawienia i załaduj je na swój komputer. Teoretycznie powinno to rozwiązać problem.

Cdt

1 polubienie