Próbowałem skonfigurować narzędzie do wizualizacji, aby mieć globalny widok mojego zestawienia komponentów z zespołu.
W tym celu zapisałem już styl w formacie Excela i próbowałem zrozumieć, jak jest zakodowany.
Modyfikując plik Excel szablonu wizualizacji (trochę metodą prób i błędów) udało mi się wyświetlić 9 niestandardowych kolumn zamiast pierwotnych 5 maksymalnych. (przy dziesiątym wywala się). Sam w sobie jest to dla mnie mały victoir :)
Problem polega na tym, że tylko pierwsze 5 kolumn odpowiada temu, co zakodowałem w pliku Excel. niezmiennie ostatnie 4 kolumny używają właściwości SW gęstości, powierzchni, masy i masy całkowitej, co mnie w ogóle nie interesuje.
Czy ktoś ma jakąś pomoc, aby mi pomóc w rozszyfrowaniu działania tego pliku Excel?
Absolutnie nie! Prawdę mówiąc, cała linia 1 jest niejasna. Pola w wierszu 1 wypełnia się w następujący sposób:
0,Nie,Nie,0,000000,0
Z moich testów wywnioskowałem, że każdy kwadrat w rzędzie 1 napędza wypełnienie kolumny. Przecinki są separatorami
Pierwszy znak numeryczny określa właściwość kolumny, wybraną spośród wskazanych w wierszu 2. 0 dla właściwości wymienionej w polu B1, 1 dla B2, 2 dla B3 itd. Z WYJĄTKIEM pierwszych 2 pól, pierwsze 2 kolumny to zawsze nazwa pliku i ilość.
Wydaje się, że 2. i 3. opcja tak/nie umożliwia sortowanie w kolumnie. Jedno lub drugie bez różnicy... dziwny.
4. 0,000 określa pozycję początku kolumny (w % szerokości panelu)