Drzewo budowania błędów + rejestracja

Witam

Mam błąd w moich zestawach.

Pracuję z solidworks + logopress.

Mam jeden z moich podzespołów, którego nie mogę już zapisać i ma problem z drzewem konstrukcyjnym.

Pierwsze pliki drzewa są przekazywane po częściach i nie ma możliwości ponownego przejrzenia części, chyba że utworzysz plik.

A nawet jeśli to zrobisz, nie będzie można zarejestrować tego podzespołu.

Nie rozumiem tego błędu. Mam tylko rozwiązanie, aby przywrócić mój montaż do zeszłego tygodnia.

Dziękuję za pomoc.

Kevin

bug_solidworks.jpg

Po kliknięciu folderów prawym przyciskiem myszy nie ma możliwości ich edycji ani przeniesienia?

Witam

Najwyraźniej widziałem wiadomość na twoim zrzucie ekranu. Masz pliki z automatycznej kopii zapasowej.

Może to być spowodowane nieoczekiwanym zamknięciem SolidWorks.

Czy plik działał przy ostatnim otwarciu?

W takim przypadku zamknij bez zapisywania, a następnie otwórz zestaw bez korzystania z plików z automatycznej kopii zapasowej.

2 polubienia

Będę tobą już postaram się umieścić w rozdzielczości i spojrzeć na twoje części, które składają się na ten montaż

Wydaje mi się, że widzę wadę X na tych wspomnianych częściach

Więc otwórz każdą część niezależnie od swojego zespołu i sprawdź, czy jest dobra, zamykasz te części i oszczędzasz

Trzeba było wykonać retusz części, który mógł nie zostać wzięty pod uwagę, a zatem nie został zarejestrowany pod odpowiednią nazwą

@+ ;-))

Witam

Witamy w kłopotach z automatycznym zapisywaniem. 

Miałem przypadek i możliwe są 2 rozwiązania. 1 Przygotuj kompozycję na wynos z innym prefiksem lub sufiksem. Dzięki temu pliki są znowu autonomiczne. 

drugim jest uruchomienie RX i wyczyszczenie zapisanego folderu. Osobiście teraz ustawiłem zapisy w tym samym folderze co komponent, co ogranicza uszkodzenia.

Myślę, że udało mi się rozwiązać problem.

Mój zestaw ma kilka konfiguracji.

Niektóre konfiguracje nie mają tego błędu.

Otworzyłem więc mój zestaw, wybierając konfigurację, w której chciałem go zobaczyć, a wszystkie moje konfiguracje działają ponownie i mogę zapisać mój zestaw.

Dziękuję

3 polubienia
Czasami konfiguracje zawodzą bez powodu!