Błąd wyświetlacza - rozwiązanie?

Głupie pytanie:

Czy przezroczystość nie jest ustawiana bezpośrednio w opcjach kolorów pomieszczenia?

(w zaawansowanych opcjach kolorów)

Żaden

Ale nie wydaje mi się, żeby to była przezroczystość, ponieważ udaje mi się ustawić części jako przezroczyste i otrzymuję inny rendering (patrz załączony plik nieco powyżej)

1 polubienie

Dla mnie wyglądało to jak efekt przezroczystości, ale o innej intensywności niż ten, który otrzymujesz po kliknięciu prawym przyciskiem myszy / zmianie przezroczystości jak na załączniku:

piece_transparente.jpg

Oto powiązane ustawienie

menu_transparence.jpg

Dziękuję, ale niestety wydaje się, że tak nie jest. Nie mam tak zaawansowanych ustawień w mojej wersji Solidworks i wydają się być dobrze dostosowane 

Dzień dobry

Robię wspaniałe wykopaliska, po prostu dlatego, że nasz stażysta właśnie miał problem na swoim poście.

Początkowo sądzono, że jest to spowodowane aktualizacją windob zeszłej nocy.

Po wielu badaniach rozwiązaliśmy problem, przechodząc do zajrzenia do ustawień / wyświetlacza / wyświetlania krawędzi w trybie cieniowanym, gdzie tryb szkieletowy został aktywowany z nieznanego powodu.

Po prostu wybierz tryb LCS i wszystko wróci do poprzedniego stanu.

Przyjrzę się tak szybko, jak tylko będę mógł, zobaczę, czy nie ma niefortunnego skrótu klawiaturowego, który aktywowałby ten tryb.

3 polubienia