Witam Zaktualizowałem wersję 2024 z SP3.1 do SP4 i mam błąd? w Drzewie Stworzenia. Szkice pozycjonowania funkcji wiercenia nie są już wchłaniane przez funkcję i to w sposób losowy (czasami tak, czasami bez ??!!) bez logicznego powodu. Kiedy edytuję funkcję, szkic jest wchłaniany, ale jeśli ponownie otworzę plik, wychodzi ponownie. Jest to dość denerwujące, ponieważ te szkice są widoczne w pliku zespołu i muszę je ukrywać ręcznie. Może ktoś miał już ten problem?
Witam Zdarzyło mi się to na początku tygodnia... Ale ponieważ właśnie wprowadziłem wiele dużych zmian w poprzednich funkcjach, zrzuciłem to na karb ogólnego błędu w przeliczaniu! W finale był zbyt duży bałagan, usunąłem funkcje przekłuwania, aby wszystko ponownie skalibrować. Zamierzam przyjrzeć się temu trochę uważniej... Jest nas co najmniej 2 osoby! Miłego dnia.
Myślę, że powinniśmy poprosić o utworzenie kategorii " SW Bugs" na forum. Dlaczego jeszcze tego nie zrobiliśmy? Moim zdaniem to ten, który sprawdzi się najlepiej!
Dzięki tej widoczności i szczęściu mogli łatwiej odnaleźć Dassault niż za pomocą raportów lub biletów, które nigdy nie będą brane pod uwagę...
Co się stanie, jeśli zapiszesz dokument (kopię) w tym nietypowym stanie, a następnie ponownie załadujesz ten dokument? Czy drzewo jest zreorganizowane, czy nadal jest nienormalne?
To niczego nie zmienia. Jeśli tworzę nową funkcję wiercenia lub edytuję starą funkcję wiercenia, błąd pojawia się losowo, gdy część znajduje się w zespole. (jakby w tym czasie się zmieniało) Nie rozumiem dlaczego, bo czasami są to prawie identyczne kawałki.
Widziałem nawet pomieszczenie z kilkoma funkcjami wiercenia, w którym wszystkie szkice znajdowały się na końcu wału (z pewnością można je przestawiać ręcznie, umieszczając je tuż przed lub po funkcjach), ale podczas edycji szkiców niektóre poprzednie funkcje są dezaktywowane!! Kolejny dziwny szczegół: powtórzenia sterowane wierceniem, które kiedyś nazywano " pochodnymi powtórzeniami wiercenia" , są czasami nazywane " pochodnymi powtórzeniami liniowymi"
Cóż, to niczego nie zmienia... Co zaskakujące, wczoraj wieczorem tylko poseł do PE miał drzewo z błędem, a nie częścią, dziś rano otworzyłem pokój, aby wykonać proponowany test i presto, szkic jest dostępny i widoczny!
Nadal jest to dziwne, ale na razie mnie to nie blokuje... Nie mam funkcji, która zmienia swoją nazwę, ani szkiców, które spadają na dół drzewa (jesteśmy jesienią, być może linia badań... )
Rzeczywiście, upośledzone funkcje nie są korygowane. Jeśli chodzi o wiadomości, błąd był tak losowy, że nie mam jeszcze wystarczająco dużo czasu, aby to potwierdzić. W każdym razie dziękuję za Twoją opinię.
Nie, to nic we mnie nie zmienia. Szkic " 59 " tutaj pozostaje na końcu drzewa, więc muszę go ukryć ręcznie Szkic " 60 " dotyczy tego samego rodzaju wiercenia w lewej wersji części. Jak widać mam inne funkcje wiercenia, ale nie stanowią one problemu.