Błąd na forum, zmuszony do pisania 2 razy, aby to przeszło!

Witaj personel

Powtarzający się błąd, który zaczyna mnie poważnie denerwować, jestem zmuszony do ponownego wpisywania wiadomości i wysyłania ich ponownie za każdym razem, ponieważ 1. wysłanie nie jest wysyłane za pierwszym razem... Tak jakby plik cookie wygasł po 10 sekundach od kliknięcia Odpowiedz...

Napraw ten błąd.

6 polubień

Tak, bardzo, bardzo denerwujący ten błąd. Ja kopiuję wklej przed wysłaniem za każdym razem. Chyba, że zapomniane i czasem nie mam odwagi repostować...

3 polubienia

Ten błąd jest systematyczny, jeśli zaczynasz odpowiadać, a ktoś w międzyczasie odpowiedział.

2 polubienia

Witam 

Przepraszam, że ten błąd wraca, pilnie o nim mówię! 

Coralie

2 polubienia

Dla mnie ten błąd pojawia się, gdy otwierasz kilka kart, z których każda zawiera pytanie.

Nie zauważyłem, żeby to zostało rozwiązane w tym czy innym czasie.

1 polubienie

Witam;

Zgadzam się z Sylkiem, to nie do zniesienia ! Zwłaszcza jeśli publikujesz tagi (VBA lub inne)
W tym przypadku zgadzam się ze sbadenis ... Nie mam odwagi publikować moich odpowiedzi ponownie, jeśli nie pomyślę o napisaniu ich w " Lokalnym ", aby móc umieścić je z powrotem na Forum. ….

Był czas, kiedy lepiej było stworzyć " superszybką " odpowiedź za pomocą jednego znaku, a następnie edytować ją, aby pisać swoje odpowiedzi po cichu... ale to też już nie działa.

Oprócz odpowiedzi stefbeno , jeśli przeglądasz, z nową kartą, na innej stronie (lub lynkoa), powoduje to również systematyczne znikanie bieżącego postu...

Dla mnie również ten błąd nigdy nie wydawał się być rozwiązany (trochę jak ten z losowymi językami podczas nawigacji na Lynkoa). Lub niektóre pytania , które pojawiają się tylko na stronie " lynkoa.com/myCADservices ", ale nie na forum " lynkoa.com/questions "...

Pozdrowienia.

Uwaga : Coralie, czy wiesz, dlaczego stworzyłaś ikonę (w prawym górnym rogu) " Odpowiedz na pytanie " czy nie jest ona zbędna z polem edycji " Twoja odpowiedź " u dołu strony ?

Pozdrowienia.

Uwaga 2 : Pierwsza próba publikacji : Nie powiodła się

5 polubień

Ze swojej strony, gdy myślę o tym tuż przed publikacją CTRL+A i CTRL+C.

Na wszelki wypadek, aby następnie wkleić poprzednią wiadomość.

Ale jeśli zapomnę, a w ogóle napisałem kromkę chleba, zostawiam ją, bo jestem zbyt zniesmaczony.

4 polubienia

Kopiowanie go w celu wklejenia działa, gdy o tym myślisz, ale zwłaszcza gdy nie masz nic innego skopiowanego w schowku, co chcesz zachować.

Niektóre fora posiadają system automatycznego tworzenia kopii zapasowych treści przed publikacją, z możliwością jej przywrócenia po awarii lub zapomnieniu o wysłaniu. Aby jednak tak się stało, sesja musi pozostać otwarta podczas wprowadzania danych, co wydaje się nie mieć miejsca w tym przypadku.

1 polubienie

Cze wszystkim 

Nasze zespoły techniczne są świadome tych różnych powtarzających się błędów i aktywnie nad nimi pracują. 

Równolegle pracujemy obecnie nad nowym forum (mówię o tym w zapowiedzi!), które powinno zostać uruchomione już wkrótce. To nowe forum (oczywiście nowocześniejsze) zaoszczędzi Ci tych wszystkich błędów i niedogodności. Twoja opinia jest zatem niezbędna, ponieważ pomoże nam wdrożyć nowe ulepszenia. 

Będę na bieżąco informował o rozwiązaniu tych błędów, a także o wdrożeniu nowego forum. 

Jeszcze raz przepraszam za wszystkie te problemy, które napotykasz codziennie, 

Coralie 

3 polubienia

Ciekawe, nie mogę się doczekać, aby zobaczyć to nowe forum. Dziękuję Wam i Waszym zespołom.

3 polubienia

Czy to nowe forum będzie miało typowe cechy forum:
- wizualizacja (np. poprzez zmianę ikony/koloru) dyskusji, które otrzymały nowe wiadomości od ostatniej wizyty;
- wskazanie daty ostatniej wiadomości oprócz lub zamiast daty utworzenia

2 polubienia

Witaj @stefbeno, 

Oczywiście! Z nowym forum wszystko jest możliwe ;) 

Coralie

1 polubienie

Witaj Coralie,

Ty otwierasz drzwi, więc ja z tego korzystam...

Na innym forum, które często odwiedzam, lista dyskusji jest następująca:

- Pierwsza kolumna to ikona, której wygląd nie ma większego znaczenia, ale która jest czerwona w przypadku nowej odpowiedzi (już wspomnianej);
- drugi to tytuł dyskusji z możliwością przejścia bezpośrednio na stronę w przypadku bardzo aktywnego tematu, jeśli klikniesz w tekst dojdziesz do początku (jak obecnie);
- trzecia to liczba odpowiedzi;
- Czwarte to imię i nazwisko twórcy dyskusji.
- piąty to liczba wyświetleń;
- Wreszcie w ostatniej kolumnie znajduje się imię i nazwisko ostatniego uczestnika oraz data. Strzałka wskazująca "arkusz" pozwala przejść do ostatniej odpowiedzi, której nie widać (to bardzo przydatne), jeśli wszystkie odpowiedzi zostały wyświetlone, dojdziesz do ostatniej odpowiedzi.

Jeśli weźmiemy aktualny wyświetlacz:

Zdajemy sobie sprawę, że nie ma tak wiele do dodania:
- ikona, która zmienia kolor może być strzałką, która wskazuje liczbę odpowiedzi i klikając na tę strzałkę dochodzimy do ostatniej odpowiedzi, której nie widzimy, jeśli istnieje, w przeciwnym razie do ostatniej odpowiedzi;
- Przeciągając liczbę wyświetleń poniżej liczby odpowiedzi, zwalniamy miejsce obok liczby odpowiedzi, aby wskazać, kto jest imieniem i nazwiskiem ostatniego współtwórcy oraz datą tego wkładu.

Jeśli chodzi o działanie, zdarza się, że kilku z nas przygotowuje odpowiedź jednocześnie. Ale zanim to napisał, zrobił testy, został schwytany, inny  przysłał swoją. Dobrze by było, gdyby po kliknięciu w przycisk "wyślij" strona nas o tym poinformowała i przedstawiła wysłaną odpowiedź (odpowiedzi) oraz zaproponowała wysłanie/modyfikację/anulowanie naszej odpowiedzi.

Być może funkcja cytatu byłaby interesująca, aby móc podjąć odpowiedź w całości lub w części: czasami jest kilka odpowiedzi z rzędu, w wyniku czego czasami trudno jest określić, do której wiadomości odnosi się odpowiedź.

Mam wątpliwości co do tego, jak działa sprawdzanie pisowni: Mam wrażenie, że jak się pisze odpowiedź, to nie działa ona dobrze, ale jeśli ją edytujesz, to normalnie działa.

Umieściłem tutaj sugestię, którą niedawno przedstawiłem na temat grupy "Lynkoa Improvement":
Zdaję sobie sprawę, że od jakiegoś czasu (w każdym razie kilka lat) mam otwarte pytania bez odpowiedzi.
Myślę, że interesujące może być stworzenie statusu takiego jak "pytanie osierocone", aby móc w jakiś sposób zamknąć te pytania.
Na jedno z moich pytań, które ciągnęło się w ten sposób, udzieliłem fałszywej odpowiedzi, którą uznałem za dobrą odpowiedź, ale nie uważam jej za satysfakcjonującą: pytanie jest oznaczone jako rozwiązane, gdy nie ma odpowiedzi, a pozostawienie go otwartego nie jest praktyczne, gdy szukasz swoich pytań.

Ciekawa byłaby (w miarę podstawowa) instrukcja obsługi, widzę ikony/tekst na pasku narzędzi lub w obramowaniu okna, których cel mam problem ze zrozumieniem.

Odbiegam trochę od sedna forum, ale myślę, że to jest jego część: grupy.
Jest to część strony, która wydaje mi się niedostatecznie używana, ponieważ nie jest zbyt widoczna, źle zrozumiana i trochę źle wykonana:
- Niezbyt widoczne: przypomnienie o grupach, do których jest się zarejestrowanym, można umieścić na górze strony, na banerze, nad pytaniami. Udało nam się odnaleźć tego samego ducha działania: wskaźnik nowej partycypacji.
- Niezrozumienie: Kiedy widzisz pewne grupy, trudno jest wiedzieć, gdzie zadać pytanie, w grupie lub na głównym forum. To trochę forum w forum;
- Źle zrobione: kiedy otwierasz grupę, nie masz listy dyskusji, ale wszystkie dyskusje z rozszerzonymi odpowiedziami nie uważam za zbyt czytelne.
- Po co tworzyć grupy "prywatne"? Jakiś czas temu poprosiłem o dołączenie do grupy (miesiące lub lata, już nie wiem), nie mam odpowiedzi...

3 polubienia

@stefbeno, 

Dobrze sobie radzisz ;) Dziękuję za Twoją opinię, zauważam Twoje ulepszenia! 

Miłego dnia, Coralie

2 polubienia

Witam

Jak wspomniano @stefbeno mile widziane byłyby wspólne podstawowe funkcje forów.

Biorąc to pod uwagę, podoba mi się raczej grafika obecnego forum, która kontrastuje z klasycznym wyglądem forów. Mieszanka tego, co najlepsze z 2 światów, byłaby idealna.

Wracając do pierwotnego problemu, oto przykład tego, o czym mówię z niezwykle przydatną funkcją automatycznego zapisywania post:

2 polubienia

Jeśli mogę coś skomentować, mam nadzieję, że oprócz nowego forum będzie ono głównie na nowym serwerze, ponieważ obecne forum jest naprawdę bardzo wolne. Najgorsze jest wysłanie odpowiedzi, nawet na 3 słowa... Wygląda na to, że miliony użytkowników dzielą się 10 bajtami/s w tym samym czasie :/

3 polubienia

Witaj @Sylk

Tak oczywiście kto mówi nowy forum mówi nowy serwer! Doskonale zdajemy sobie sprawę z tych problemów z opóźnieniami, które zostaną rozwiązane, gdy tylko nasze nowe forum zostanie wydane! 

Już wkrótce! 

2 polubienia

Nie wiem jak Wy, ale ja widzę wyraźną poprawę.
Od kilku ostatnich dni, nie zmieniając niczego w sposobie, w jaki przeglądam forum, nie jestem już zobowiązany do ponownego publikowania 2 razy.

Dziękuję zespołowi, nawet jeśli było to trochę długie (ale może nie jest łatwe do rozwiązania)

2 polubienia

To prawda, że ostatnio robię swoją kopię na wszelki wypadek, bez konieczności jej wklejania, co jest znakiem, że rzeczywiście błąd jest rzadszy lub zniknął.

1 polubienie

Witam

Zauważyłem to samo bez błędu! Ale pozostałem ostrożny w długich  postach, nadal robię CTRL C, czekając na bardzo ładne nowe forum.
;-)

1 polubienie