Ostatnio uruchamiany jest photoview 360 w solidworks 2017, a okno natychmiast się zamyka. Kiedyś działało i od wczoraj nie mogę już nim wyrzucić. Mam jednak aktualną aplikację apple "hello" i ponownie instaluję solidworks, ale nadal nic. Czy ktoś kiedykolwiek miał ten problem?.
max59, zamieściłem ten link, bo owszem, proponowane rozwiązanie jest już skuteczne, ale są też inne leady, jak ten, który mówi, że to właśnie podczas instalacji Solid trzeba zainstalować Photoview i nie dodawać go później (to tylko wskazówka...)
Dziękuję za odpowiedzi, ale nawet z tego, co przeczytałem, to nie jest w porządku. Zainstalowałem Photoview podczas instalacji, zaktualizowałem hello, a nawet zainstalowałem ponownie na wszelki wypadek. ale nadal nic, tylko okno podglądu, które uruchamia się i zamyka bezpośrednio.
Tak, są aktualizacje systemu Windows, ale nie renderuję codziennie, z dnia na dzień zdałem sobie sprawę, że to już nie działa. Mam laptopa, na którym również zostały zainstalowane aktualizacje systemu Windows, ale photoview360 działa.
Właśnie całkowicie odinstalowałem solidworks i ponownie zainstalowałem całkowicie z tyłu.
Po odinstalowaniu Solidworks zaleca się wykonanie minimum czyszczenia komputera przed ponowną instalacją, aby uniknąć pozostawienia śladów, które mogłyby zakłócić operację, takich jak folder instalacyjny "C:\Program Files\SolidWorks(2)" zamiast "C:\Program Files\SolidWorks" i inne ślady w rejestrze...
W systemie Windows 10 musisz również aktywować funkcję .Net Framework 3.5 , aby sprawdzić:
Małe sprawdzenie również do zrobienia na sterowniku karty graficznej...
Folder C:\Users\**User**\AppData\Roaming\Luxology jest tworzony przy pierwszym uruchomieniu photoview, ale moim zdaniem nie jest opróżniany podczas odinstalowywania oprogramowania, więc jeśli wślizgnął się do niego uszkodzony plik ....
Próbowałem wszystkiego, nie wiem, gdzie szukać, w każdym razie dziękuję d.roger za zaoferowanie mi rozwiązań. Zawsze jestem na to otwarty, jeśli ktoś ma pomysł.
Znalazłem to: https://forum.solidworks.com/thread/208728, pierwsza odpowiedź mówi o uruchomieniu oprogramowania w trybie administratora, a ostatnie zdanie też jest interesujące " Najnowsza wersja Bonjour czasami nie jest najlepsza! Czy masz zainstalowany iTunes? Instaluje również i używa Bonjour "
Który dodatek Service Pack do Solidworks 2017 posiadasz?
Cóż, w najgorszym przypadku zawsze jest TO rozwiązanie...
Przywrócenie systemu do wcześniejszej daty lub, w najgorszym przypadku, całkowite przywrócenie systemu... jeśli naprawdę nie ma wyboru, przynajmniej usuwa wszystkie "", które mogły iść w prawo i w lewo w komputerze.
Używam solidworks 2017 SP4.0. Próbowałem też z różnymi wersjami hello, itunes... Myślałem o przywróceniu, ale przywracanie nie jest włączone w moich oknach.
Problem w tym, że działał tydzień temu i z dnia na dzień nic. Kiedy udaje mi się zdobyć okno photoview360, pokój się nie pojawia, jest pusty. Visualize działa doskonale... bizaaarrrreee powiedział:
Po pierwsze, zainstaluj SP4.1 lub SP5.0, ponieważ SP4.0 jest znany z problemów, zwykle nie można go już pobrać. Jeśli to nie zadziała, rozwiązanie G. 650s z pewnością będzie tym, które należy rozważyć!!