Błąd Solidworks

Cze wszystkim

Pracuję na Solidworks od niespełna roku (w wersji Education), nie ma problemu z jego instalacją. Po kilku miesiącach użytkowania oprogramowanie wyświetliło komunikat w stylu: "Pełna pamięć".  Pamiętam, że na samym początku instalacji zainstalowałem całe oprogramowanie na mojej karcie SSD (119 GB). 

Przeniosłem więc plik danych Solidworks na główny dysk twardy komputera. Problem został rozwiązany, jednak podczas otwierania oprogramowania zaczął pojawiać się następujący komunikat: "Brak bazy danych Solidworks. Nie wszystkie funkcje będą dostępne". Pomimo tego komunikatu oprogramowanie działało bardzo dobrze i wypuściłem swoje części (przedwczoraj nadal pracowałem nad oprogramowaniem).

Od dzisiejszego ranka, jak tylko otworzyłem oprogramowanie, obserwuję dużą powolność i nie można z nim pracować, ponieważ jest tak wolne. Przywróciłem plik danych Solidworks na karcie SSD i nic się nie zmienia.

Szukałem możliwego wirusa, błąd systemu, nic nie wychodzi. Zrestartowałem komputer 3 lub 4 razy i nic się nie zmienia.

To nie jest mój komputer, dobrowolnie zainwestowałem w komputer Asus Gamer do pracy (119 G SSD; 8 G ram, i7, CG NVIDIA GEFORCE GTX 960 M)

Czy masz jakieś pojęcie o problemie? Czy będzie konieczne ponowne zainstalowanie oprogramowania?

Dziękuję za pomoc.

Cześć, guillaume.salazard, czy byłeś w Solidworks Rx (na swoim komputerze), w sekcji "diagnostyka".
Czy pobrałeś najnowszy sterownik? 
Być może (to znaczy może ^^) da się powiązać.

2 polubienia

Do pracy na solidworks potrzebna jest karta graficzna z certyfikatem oprogramowania

więc potrzebujesz stacji roboczej, a zwłaszcza nie komputera do gier 

@+

8 polubień

Czy myślałeś o zrobieniu porządków i usunięciu plików lokalnych??? Na dłuższą metę zajmują dużo miejsca!

i rzeczywiście, kilka razy na forum powiedziano, że komputery do gier są dalekie od bycia najlepszymi do projektowania 3D.

Cdt

G.

5 polubień

Czy tylko mnie to przeszkadza? "Pracuję na Solidworks od niespełna roku (w wersji edukacyjnej)"

Nadal ryzykujesz duże problemy, jeśli używasz go do celów zawodowych i pewnego dnia spadną one na Ciebie.

W przeciwnym razie tak. Radziłbym całkowicie odinstalować Sldws i ponownie zainstalować go na prawym dysku. Solidworks nie lubi być traktowany jak barbarzyńca... Być może zostawił odciski palców na dysku SSD, próbuje na niego wejść, zauważa, że jest wypełniony i nie podoba mu się to zbytnio.

Dla Twojej informacji, wymagania dotyczące komputera zalecane przez Solidworks: http://www.solidworks.fr/sw/support/SystemRequirements.html

5 polubień

Cześć wszystkim, dziękuję za odpowiedzi.

Pracuję dla siebie nad oprogramowaniem, ale nie czerpię z niego żadnych korzyści ani niczego innego. Jednak moją ambicją na przyszłość jest współpraca z nim w celach zawodowych. W tym czasie kupię licencję.

Mój komputer ma żądaną konfigurację. Umieściłem informacje na miejscu ataku z wyprzedzeniem przed zainwestowaniem.

Mój komputer wyświetlił komunikat o błędzie podczas uruchamiania (Applestreamphoto), brakowało 2 plików niezbędnych do działania komputera. Po zabraniu go do informatyka, był to wirus (jestem chroniony przez Kapersky'ego).

Pomimo tego, że czyszczenie Solidworks nadal nie działało, informatyk poradził mi, abym go odinstalował i zainstalował ponownie. Nie mogę go ponownie zainstalować, oto komunikat o błędzie:

Błąd wewnętrzny: Usługa Instalatora Windows nie działała zgodnie z oczekiwaniami dla tego składnika: Register_DocMgrDLL.9FB07B3D_0B7D_4A2F_82AB_F16B1F24912C.

Skontaktuj się z pomocą techniczną.

Błąd wewnętrzny: Usługa Instalatora Windows nie została uruchomiona zgodnie z oczekiwaniami dla tego składnika:Register_DocMgrDLL.9FB07B3D_0B7D_4A2F_82AB_F16B1F2491

Kontynuuję instalację i 30 sekund  później: Menedżer instalacji napotkał nieodwracalny błąd... Skontaktuj się z pomocą techniczną... itd

Skontaktuję się z pomocą techniczną i przyniosę komputer z powrotem do doktora (on zajmie się naprawą)

Dam Wam znać, jak tylko dowiem się więcej...

Ale problem nie polega na konfiguracji komputera, to na pewno.

W pliku instalacyjnym brakuje kluczy. Czy próbowałeś za pomocą ccleaner poprawić błędy??? Tak, niestety, żaden program antywirusowy nie jest w 100% bezpieczny... Zmniejszają ryzyko, ale go nie eliminują. 

Informuj nas na bieżąco. 

Pozdrowienia

Ga.

"W moim pliku instalacyjnym", co przez to rozumiesz? Plik instalacyjny Solidworks czy Microsoft?

Tak, używałem już Cleanera, naprawił błędy rejestru, ale nie rozwiązał problemu.

No właśnie, ale Kapersky jest uważany za jeden z najlepszych programów antywirusowych.

1 polubienie

W pliku instalacyjnym Solidworks powinno brakować niektórych kluczy. Z drugiej strony, czy zauważyłeś, że w rzeczywistości dwukrotnie dał ci ten sam błąd???  

Myślę, że powinieneś odinstalować Solidworks w czysty sposób, ponownie pobrać .exe solidnej wersji studenckiej i spróbować ponownie zainstalować nowy plik po pobraniu.

Miłego zakończenia popołudnia

To jest dokładnie to, co zrobiłem, plik instalacyjny to plik .exe,  pobrany ze strony internetowej d'assault.

Nie, nie pokazuje mi błędu dwa razy, tylko raz, kontynuuję instalację, a 30 sekund po wznowieniu instalacji wyświetla się komunikat "błąd nieodwracalny"

Witam

Po ataku wirusa wymaga on nieco dokładniejszego czyszczenia niż wirus poddawany kwarantannie przez program antywirusowy i prostego czyszczenia Ccleaner! Zobaczmy, co zostało zrobione w zakresie czyszczenia.

Najlepszym antywirusem jest użytkownik!!!

Odinstaluj oprogramowanie, zainstaluj ponownie najnowsze wersje msxml i Framework, a następnie ponownie zainstaluj oprogramowanie.

Jeśli to nie wystarczy, zobacz https://openclassrooms.com/forum/sujet/erreur-interne-lors-d-une-installation

Pozdrowienia

Witam, przepraszam, ale w Twojej wiadomości widzę ten sam błąd dwa razy!!

" Błąd wewnętrzny: Usługa Instalatora Windows nie działała zgodnie z oczekiwaniami dla tego składnika: Register_DocMgrDLL.9FB07B3D_0B7D_4A2F_82AB_F16B1F24912C.

Skontaktuj się z pomocą techniczną.

Błąd wewnętrzny: Usługa Instalatora Windows nie działała zgodnie z oczekiwaniami dla tego składnika:Register_DocMgrDLL.9FB07B3D_0B7D_4A2F_82AB_F16B1F2491"

Ja tego nie wymyśliłem!

Po tym jak zgadzam się z d.rogerem. Być może wirus narobił zamieszania, zanim został zauważony.

Pozdrowienia

W tego rodzaju przypadkach (niebezpieczna manipulacja plikami oprogramowania + atak wirusa) polecam brutalne i brutalne, tj. formatowanie oraz pełną i czystą ponowną instalację.

W końcu oszczędzasz czas i włosy.

3 polubienia

I oczywiście nie możesz zapomnieć o "zwolnieniu" kluczy licencyjnych... w przeciwnym razie Sldws uzna, że licencja jest już zajęta i nie może już przypisać jej do nowej instalacji. (co być może ma miejsce w tym przypadku?)

2 polubienia

Rozsądna uwaga ze strony Coin37coin.

W tym przypadku (ta sama licencja na tym samym komputerze) nie wiem, czy jest to niezbędne. Jeśli starczy jeszcze czasu (w co wątpię), to i tak to zrobię

2 polubienia

Cześć wszystkim, problemy zostały rozwiązane

Już mój program antywirusowy zablokował rozpoczęcie instalacji, a potem wirus dość mocno uszkodził system (Usunięcie jakiegoś programu C++, Visio... itp.).

Nawet po zainstalowaniu wszystkich tych aktualizacji systemu Windows nadal nie działało.

Mój informatyk zapytał, najwyraźniej system Windows dokonał aktualizacji, która sprawia, że Solidworks jest błędem (mój problem przydarzył się innym użytkownikom). Wykonał więc wewnętrzne przywracanie systemu Windows.

Nie zaszliśmy daleko od ponownej instalacji systemu Windows... Ledwie!

Rzeczywiście, miałem problem z licencją, na szczęście poprzednią zainstalowałem za pomocą płyty CD. Nową instalację wykonałem bezpośrednio przez CADWARE i ASSAULT. Wszyscy pracują na najwyższych obrotach

Dziękuję za pomoc, próbuję dowiedzieć się o tej aktualizacji systemu Windows, aby przekazać Ci informacje.

Miłego dnia.

Witam

Czy w tym samym czasie, co aktualizacja, będziesz mógł wskazać wersję systemu Windows?

Pozdrowienia

A także wskaż wersję oprogramowania.

Rzeczywiście, w wersjach sprzed 2016 roku (wydaje mi się), wystąpił konflikt z aktualizacją systemu Windows KB3072630, ale podczas instalacji oprogramowania wyświetlany był komunikat.