Błąd Solidworks

Cze wszystkim

Pracuję na solidworks 2018 sp3 (jestem niezależny, kupiłem licencję, ale nie wziąłem aktualizacji, więc nie mam dostępu do konserwacji)

Nie rozumiem okna do wybierania twarzy lub ciał lub czegokolwiek, co stało się czarne

Próbowałem naprawić solidworks, a następnie zainstalować go ponownie, problem nadal występuje

Próbowałem też przeinstalować sterowniki karty graficznej

Jeśli masz pomysł, byłoby bardzo miło, pracuję nad dużym projektem i muszę pokolorować swoje kawałki  

Dziękuję 

Thomas

bug_apparence.png

Witam

Czy jest to potrzebne tylko w funkcji "Wygląd", czy też w przypadku innych funkcji, w których trzeba wybrać twarze (np. funkcja "Szkic")?

Jedną z dróg do zbadania, być może ścieżka "Próbki kolorów" może nie być dobra w opcjach oprogramowania.

Pozdrowienia

dossier_couleurs.png
4 polubienia

Dziwne, że to się utrzymuje, zwłaszcza po dokonaniu manipulacji, które ogłosiłeś.
Czy wyczyściłeś rejestr między odinstalowaniem a ponowną instalacją?

Czy reszta działa, niezależnie od tego obszaru? Tzn. jeśli klikniesz na twarz, czy przyjmie ona kolor?
Czy istnieją inne funkcje (korzystające z analogicznego obszaru wyboru, takie jak zaokrąglenie/fazowanie), które mają ten sam problem?

Ostatni lead IT: utwórz nowego użytkownika na maszynie. Jeśli to działa, to prawdopodobnie jest problem w rejestrze, zobacz wtedy moje pierwsze pytanie.