Widok szczegółów błędu

Witam
Mam błąd w rysunku w widoku szczegółowym.
Jeśli wezmę podstawowy widok szczegółowy, który zawiera linie osi, mam problem z wymiarem, widok szczegółowy C, z drugiej strony, jeśli usunę linie osi i przerobię je, działa to poprawnie, widok szczegółowy A, problem, którego nie mam w widoku szczegółowym B zbudowany w ten sam sposób!
Czy ten błąd jest znany?

Dziękuję.

Witam @pascal_babel

Czy to celowe, że umieszczasz ten sam szczegół A i C dwa razy.

Prawdopodobnie to właśnie sprawia, że dochodzi do roju. Usuń na przykład C, aby zobaczyć.

Pozdrowienia

2 polubienia

Witam.

Czy przesunąłeś swoje otwory przestrzenne? Jeśli tak, to twoje topory nie podążyły za tobą i musisz je odbudować. Dlatego musisz lepiej przymocować swój wymiar do wiercenia, a nie do osi

3 polubienia

Witam;

Jeśli osie otworów zostały zbudowane na rysunku, nie są one w ogóle wiarygodne (są to tylko szkice bez wiązań). Powinniśmy preferować osie z importu 3D (obiekty modelu / asystent wiercenia).
image

Ale jak @coin37coin mówi... Zawsze bezpieczniej jest zawiesić wymiar na wierceniu niż na osiach.

3 polubienia

Nie poruszyłem tego punktu, w rzeczywistości @Maclane ... Ale jeśli masz do czynienia z obiektami modelu, równie dobrze możesz odzyskać z nich wymiary. Większe bezpieczeństwo śledzenia/modyfikacji :innocent:

1 polubienie

@Zozo_mp A i C mają pokazać różnicę między tym, co jest generowane przez SW, a tym, co jest tworzone ręcznie.

Jeśli chodzi o osie, to rzeczywiście są one tworzone na rysunku, ale dlaczego w tym przypadku działa to poprawnie na widoku detalu B, dla którego postępowałem w ten sam sposób. Ponadto, biorąc pod uwagę różnicę wymiarów (około 4 mm), powinniśmy zobaczyć, że osie nie są wyśrodkowane w otworach, co nie ma miejsca. Coś jest nie tak...
Do tej pory nigdy nie miałem z tym problemu!

1 polubienie

Witam

Proponuję sprawdzić ustawienia widoków:
" Przewidywane Oceny" lub " Rzeczywiste Oceny ".
Wszystkie widoki muszą mieć ustawienie " Rzutowane wymiary".