Bąbelki i zestawienie materiałów dla części spawanych

Witam

Mam problem z wybraniem zestawienia komponentów używanego dla numerów pozycji rysunku. Jest to część spawana mechanicznie. Na moim rysunku umieściłem dwie nomenklatury, jedną o nazwie części spawane, która podsumowuje elementy do spawania wraz z ich długością i liczbą, a drugą klasyczną, w której chciałem umieścić inne informacje. Ale w szerszej perspektywie bąbelki pozostają uparcie związane z tą drugą nomenklaturą. Zazwyczaj we właściwościach widoku można wybrać, w przypadku kilku BOM-ów, ten, który ma być powiązany. Ale tutaj, pod pretekstem, że to nazewnictwo spawanych części, nawet o tym nie wspomina, jest to równie niesprawiedliwe, co irytujące, musiałem o czymś zapomnieć. Załączam plik objaśniający, zaznaczam, że posiadam oprogramowanie SW 2019 SP2.0

Z całym moim podziękowaniem dla każdego, kto będzie w stanie mnie oświecić

choix_de_nomenclature.pdf

Witam

Będzie to dla Ciebie tym bardziej irytujące, że dla mnie mam wybór między 2 nomenklaturami, jedną dla listy spawanych części i drugą podstawową, obie utworzone z tego samego widoku mojego rysunku, a moje bąbelki są dobrze powiązane z jednym lub drugim w zależności od wyboru, którego dokonuję we właściwościach wzrok. Jestem na SW2019 SP4.

Pozdrowienia

Dobry wieczór

Rzeczywiście, jest to denerwujące, ale nie pomaga mi zbytnio. To jest dokładnie to, co zrobiłem, ale bez twojego sukcesu, czy byłby błąd ? Mam wrażenie, że rocznik 2019 naprawdę nie jest najlepszy.

Dobranoc

Dobry wieczór

Może to być błąd, który został naprawiony w kolejnych wersjach. Czy istnieje możliwość uaktualnienia do dodatku SP4 lub SP5?

1 polubienie

Nie, utknąłem z SP2, koszty utrzymania są dość wysokie w świetle wprowadzonych ulepszeń, wolałem nie dać się wciągnąć w wyścig zbrojeń. Niestety, ta wersja 2019 każdego dnia ma dla mnie w zanadrzu nowe niespodzianki. Jeśli ten problem jest błędem, nie będzie pierwszym.

Śmiem mieć nadzieję, że tym razem dobra dusza pokaże mi pudełko do sprawdzenia, czy zapomniałem...

Dziękuję

Nie wiem, czy nawet bez umowy serwisowej nie da się zdobyć SP5 (za pomocą wyszukiwarki aktualizacji wbudowanej w oprogramowanie).

Niestety nie, zostaję wyrzucony, ale zamierzam zabrać telefon, ponieważ taka kiepska wersja nie jest ludzka

Witam