Popiersie kobiety - siatka powierzchniowa

Cze wszystkim

Minęło trochę czasu, odkąd jestem na stronie...
Mam problem z plikiem solidworks.
Ten plik to popiersie kobiety, a na drzewie znajduje się wykres STL.
Chcę przekształcić ten plik w bryłę, aby móc następnie wycinać plasterki i obrabiać je za pomocą CNC.
Problem polega na tym, że ten plik musi mieć w niektórych miejscach "luki w siatce" i dlatego nie da się go przerobić przy moich małych umiejętnościach.
Ten plik ma 32 MB i mogę go udostępnić.
Może ktoś ma pomysł na rozwiązanie mojego problemu.

A tymczasem życzę Wam miłego dnia

Jeanartemis powiedział:

Witam
Czy nie możesz wykonać prostego usunięcia materiału (ze szkicem "listew") z boku popiersia (oryginalny solidwork), aby zrobić plastry?

Tworzysz prostokąt o grubości ostrza, wyższy niż model, a następnie powtórzenie na szkicu z odstępami od żądanej grubości plastra (minus grubość ostrza), aby pokryć cały model.
Następnie usunięcie materiału spowoduje pocięcie modelu na plasterki, generując oddzielne bryły.

Witam
Wypróbuj tę procedurę
Otwórz → Typ pliku → wybierz typ plików siatki (stl...), dzięki czemu zobaczysz opcje → Opcje → sprawdź jak ja, → następnie poszukaj pliku stl i na koniec otwórz.
Jeśli stl nie ma błędu, otworzy się poprawnie. Jeśli stl jest zbyt szczegółowy, musisz mieć pamięć RAM i uzbroić się w cierpliwość.

Jest solidny

2 polubienia

Witam, dziękuję za odpowiedź.
Próbowałem już tej metody, ale problem polega na tym, że solidworks nie widzi mojego popiersia.
Mówi mi, że nie może usunąć materii, jeśli nie ma jej u podstawy...

Witam
Tak, to jest to, co w zasadzie chcę zrobić, ale mój biust jest "przezroczysty w oczach solidworks".
Może nie lubi kobiet... Mam niezły ubaw
To pytanie zadawałem sobie już jakiś czas temu.
Myślę, że mój plik nie jest czysty i są w siatce.
Mam zamiar pobrać kolejny, płacąc za ten...
Zamierzam zamknąć temat, ponieważ problem prawdopodobnie wynika z mojego nieprawidłowego pliku u podstawy.
Dziękuję 2 z was za odpowiedź.
Życzę Wam miłego zakończenia niedzieli

Jeanartemis powiedział:

Mogę ci pomóc w naprawie przez Blendera, jeśli nie jest to poufne.

1 polubienie