Mamy mały problem z kilkoma elementami regału (), ponieważ ktoś z nas ma tendencję do chowania podstawowych planów tego pomieszczenia w ukryciu, co czasami jest bardzo irytujące w dużym zespole, aby wybrać odpowiedni plan do ograniczenia.
Dlatego chciałbym wiedzieć, czy można w jakiś sposób zablokować te 3 plany w ukryciu (albo w pokoju, rodzinie, albo w inny sposób)
FYI, nie jest możliwe przełączenie części na tylko do odczytu, ponieważ musisz regularnie dodawać konfiguracje, a przekazywanie części bibliotecznych ma tendencję do częstszego zawieszania się oprogramowania.
Edycja: w przeciwnym razie możliwe jest oczywiście ukrycie WSZYSTKICH płaszczyzn zespołu lub przefiltrowanie według "płaszczyzny" z filtra wyboru zespołu, aby wyświetlić w drzewie tylko płaszczyzny, a tym samym szybko zobaczyć zgodnie z ikoną, czy są widoczne, czy nie.
Więcej informacji na temat tego ostatniego punktu można znaleźć tutaj:
Jest to dość powszechna prośba, aby chcieć kontrolować podstawowe plany niezależnie od innych planów.
W SOLIDWORKS 2016 możliwe jest teraz ukrywanie/pokazywanie podstawowych planów niezależnie od innych planów: to z pewnością pomoże (nawet jeśli nie zapobiegnie złym praktykom)
Jeśli zależy to od jednej osoby, problem nie dotyczy sprzętu ani oprogramowania !
Jeśli jest jak stary miś, radzę zaprosić go na obiad do ciepłego miejsca, kupić mu napój na bazie chmielu (ten stary miś nie zamienia się już w miód!) i spokojnie mu wytłumaczyć (będąc przy tym przyjaznym), jak wspaniale by było, gdyby zrobił ten mały wysiłek , żeby już nie zostawiać tych cholernych na widoku... Przepraszam, te wielkie plany, ale przy okazji komplikują ci życie!
To tylko pomysł! W przeciwnym razie to, co @.PL, również działa, aby ukryć plany i uniknąć zostania z kieszeni na napój!
Dziękuję za odpowiedzi dla Benoit.LF, kilku z nas kłóciło się w tym kierunku, ale regularnie znajdujemy plany plakatów... Bez względu na to, jak bardzo mu wytłumaczyłem, że pozostawienie szkiców i planów na Shown, znacznie obciąża to ciężkie zespoły i że niezaprzeczalnie zwiększa się ryzyko awarii, nic nie robi, a mimo to regularnie narzeka, gdy SW się zawiesza...
Tak więc, nawet jeśli nie jest to rozwiązanie, na które liczyłem, myślę, że będę podążać za ideą .PL.
Z drugiej strony szybkie pytanie o stworzenie ikony makra.
Jaki jest format ikony (bmp 32x32 px i jego rozdzielczość)