Ukrywanie plików zestawów

Witam

Dzisiaj stoję przed problemem i chciałbym poznać Państwa opinię na temat każdego z Was.

W moich standardowych katalogach modułów mam podzbiory, które ewoluowały (zmiana indeksu) i/lub inne, których już nie używam (patrz poniżej).

Nie chcę tworzyć katalogu archiwum i przenosić tych plików ASM z tego prostego powodu, że ryzykuję utratę linków, jeśli zestawy są używane.

Chciałbym, aby widoczne było tylko to, czego używam.

Pomysł polegałby na ukryciu, za pomocą okien, plików starych lub przestarzałych wersji.

Czy kiedykolwiek tego próbowałeś?

Co myślisz?

Jak sobie z tym radzisz po swojej stronie? (Nie mam EPDM i nie jest aktualny)

1 polubienie

Witam

Jeśli utworzysz folder archiwum i przeniesiesz przestarzałe pliki za pomocą Solidworks Explorer, powinno to zadziałać!! Przez Windows nigdy nie testowałem..

W przypadku Explorera jest to zbyt długie, ponieważ Sw Explorer będzie analizować cały mój serwer, aby ewentualnie zmienić wiersze w zestawach.

1 polubienie

Witam

Samo "ukrycie" we właściwościach systemu Windows może zadziałać, jeśli dla innych użytkowników wyświetlanie ukrytych plików/folderów jest wyłączone.

W przeciwnym razie zobaczy pliki, po prostu ikona jest wyszarzona

2 polubienia

Oprócz tego, co mówi Franck (jest to dla nas standardowa konfiguracja: wyświetlanie rozszerzeń plików i ukrytych plików), jeśli ukryjesz plik SW może go nie znaleźć, więc jest to tak samo jak przeniesienie go do katalogu archiwum.
Osobiście uważam, że idea repertuaru jest bardziej przejrzysta w użyciu. Jeśli go brakuje, oprogramowanie oznaczy go, co powinno ostrzec użytkownika, że szuka przestarzałego dokumentu.
Ilu jesteś użytkownikami?

4 użytkowników.

Dzięki temu możliwe jest komunikowanie się na temat zachowania, jakie będzie miało oprogramowanie.

Czy pomijając ryzyko utraty benchmarku, nowy indeks jest wstecznie kompatybilny ze starym?

Ukryłem pliki za pomocą starej wersji.

To działa.