Witam
Gdy jestem w zespole i wybieram podzespół z drzewa, pojawia się sześcian wizualizacji, czy można go ukryć?
Korzystam z oprogramowania SolidWorks 2021 SP5.
Z góry dziękuję
Witam
Gdy jestem w zespole i wybieram podzespół z drzewa, pojawia się sześcian wizualizacji, czy można go ukryć?
Korzystam z oprogramowania SolidWorks 2021 SP5.
Z góry dziękuję
Witam
Jeśli masz tę ikonę
w Drzewie Stworzenia; Po prostu kliknij prawym przyciskiem myszy i ukryj go.
W przeciwnym razie możesz również przez oko
Witam
Dziękuję za odpowiedź @ac_cobra_427 ale niestety nie mam tej ikony w drzewie:
Mam to na zespołach i na częściach.
Ok, ale normalnie możesz przez oko na środku ekranu
Czy możesz udostępnić swój ASM z częściami w zip/rar, aby rzucić okiem?
Niestety nie mogę, poufność zobowiązuje.
Rozwiązałem ten problem, eksportując podzespół, który powodował problemy w parasolide, a następnie ponownie zintegrowałem go z zespołem głowicy.
Jeszcze raz dziękuję za czas poświęcony na mój problem
Dobry wieczór
Cieszę się, że znalazłeś rozwiązanie!
Możesz zamknąć temat, aby zapewnić lepszą widoczność tematów, które są nadal aktywne.
Dziękuję.
Przyjdź do nas od czasu do czasu i nie wahaj się pomóc, musisz wiedzieć wiele rzeczy, które bardzo by nam się przydały.
Pozdrowienia
Witam
Znalazłem rozwiązanie, raczej prowizoryczne niż realne rozwiązanie, ale rozwiązało to mój problem, który pozostaje sporadyczny, więc nie ma już zmartwień.
Dziękuję za pomoc.
Znalazłem linię w ustawieniach kolorów, która odpowiada tej kostce:
Publikuję ponownie, ponieważ znowu mam problem i nie wiem, co zrobiłem, aby wrócił.
Mogę go zmienić na biały, ale w przypadku ekranów, które muszę zrobić, wcale nie jest czysty... Nadal szukam możliwości usunięcia tej cholernej kostki!!
Zwłaszcza, że w tym samym montażu udaje mi się mieć strzał sześcian i strzał nie...
Znalazłem rozwiązanie. Wszystkie moje komponenty znajdują się w podstawowym domyślnym wyświetlaczu i pojawia się kostka:
A jeśli przełączę je w tryb Krawędzie na tryb cieniowanego obrazu, nie mam już tej cholernej kostki!!