Ukrywanie kostki wizualizacji zespołu

Witam
Gdy jestem w zespole i wybieram podzespół z drzewa, pojawia się sześcian wizualizacji, czy można go ukryć?
Korzystam z oprogramowania SolidWorks 2021 SP5.

Z góry dziękuję

Witam

Jeśli masz tę ikonę
image
w Drzewie Stworzenia; Po prostu kliknij prawym przyciskiem myszy i ukryj go.
W przeciwnym razie możesz również przez oko
image

3 polubienia

Witam

Dziękuję za odpowiedź @ac_cobra_427 ale niestety nie mam tej ikony w drzewie:
2022-11-04 11_34_53-Window
Mam to na zespołach i na częściach.

Ok, ale normalnie możesz przez oko na środku ekranu

1 polubienie

Możesz dodać ikonę oka w dowolnym miejscu i to od co najmniej 2018 roku

Pozdrowienia

Mam oko, ale nawet wyłączone, nadal mam kostkę wizualizacji

Czy możesz udostępnić swój ASM z częściami w zip/rar, aby rzucić okiem?

Niestety nie mogę, poufność zobowiązuje.
Rozwiązałem ten problem, eksportując podzespół, który powodował problemy w parasolide, a następnie ponownie zintegrowałem go z zespołem głowicy.

Jeszcze raz dziękuję za czas poświęcony na mój problem :+1:

1 polubienie

Dobry wieczór

Cieszę się, że znalazłeś rozwiązanie!

Możesz zamknąć temat, aby zapewnić lepszą widoczność tematów, które są nadal aktywne.
Dziękuję.

Przyjdź do nas od czasu do czasu i nie wahaj się pomóc, musisz wiedzieć wiele rzeczy, które bardzo by nam się przydały. :grinning:

Pozdrowienia

2 polubienia

Witam
Znalazłem rozwiązanie, raczej prowizoryczne niż realne rozwiązanie, ale rozwiązało to mój problem, który pozostaje sporadyczny, więc nie ma już zmartwień.
Dziękuję za pomoc.

Znalazłem linię w ustawieniach kolorów, która odpowiada tej kostce:

2022-11-08 11_42_56-Options du système - Couleurs

Publikuję ponownie, ponieważ znowu mam problem i nie wiem, co zrobiłem, aby wrócił.
Mogę go zmienić na biały, ale w przypadku ekranów, które muszę zrobić, wcale nie jest czysty... Nadal szukam możliwości usunięcia tej cholernej kostki!!

Zwłaszcza, że w tym samym montażu udaje mi się mieć strzał sześcian i strzał nie...

Znalazłem rozwiązanie. Wszystkie moje komponenty znajdują się w podstawowym domyślnym wyświetlaczu i pojawia się kostka:
2022-11-08 11_58_57-

A jeśli przełączę je w tryb Krawędzie na tryb cieniowanego obrazu, nie mam już tej cholernej kostki!!