Witam wszystkich,
Mam szybkie pytanie!
Wiem, że dla komputera, na którym wykonujemy swoją pracę, potrzeba minimum 3,3 GHz i karty graficznej z certyfikatem Windows 10, aby wykonać bezproblemową pracę do działania SolidWorks, ale czy znalazłaby się osoba (np. specjalista od serwerów PDM) lub osoba, która naprawdę dobrze zna SolidWorks? pole, który może mi opowiedzieć o działaniu Solidworks w sieci.
Jaki komputer potrzeba, który będzie doskonale obsługiwał serwer SolidWorks PDM , wszystko na 5 szt.
Oto, co widzisz na ekranie serwera
W tej chwili mamy do czynienia z czymś naprawdę archaicznym.
-VHware ESXI (VMKernel Release Build 13635690)
-Lenovo ThinKSystem ST550-7x10ct01ww
- 2 procesory Intel(R) Xeon(R) Silver 4110 CPU@2,10 GHz
- 63.7 Pamięć GIB
Ze swojej strony myślę, że to tak, jakby umieścić silnik o mocy 2 KM w Dragsterze
mamy wiele problemów,
-Awaria w ocenie
-Awaria podczas otwierania szkicu
-awaria w kopii zapasowej
-etc. itp. itd..
I wiecie co, szef się tym nie przejmuje, ale trzeba być produktywnym, produktywnym, produktywnym.
Z odpowiedzią mógłbym mu podsunąć pod nos, że to ... Kto nie chce płacić za idealne narzędzia.
Z góry bardzo dziękuję
P.S. kuzynka z Quebecu , przepraszam, jeśli mój francuski nie jest na szczycie
Specjaliści EPDM przyjadą dziś wieczorem lub jutro rano (czasu paryskiego), biorąc pod uwagę różnicę czasu, wrócą mniej więcej o tej samej porze.
Nie jestem specjalistą od EPDM, ale patrząc w ten sposób, maszyna nie wydaje się nienormalna do pracy (podwójny procesor, dużo pamięci RAM).
Błędy, które zgłaszasz (pb soting, sketch) nie są związane z serwerem, ale z działającymi maszynami.
Moje doświadczenie w zakresie współistnienia SW/EPDM/sieci: potrzebna jest dobra infrastruktura (gigabitowa z jednego końca na drugi). EPDM to tylko transfer plików i baza danych, przy 5 osobach nie jesteś gotowy na panikę.
Czy ten serwer jest dedykowany do EPDM? Myślę, że jest to ważna kwestia.
1 polubienie
Bardzo dziękuję za te kilka wyjaśnień.
Witam
Twoja konfiguracja jest wręcz dobra w porównaniu z tą, której używam w miejscu, w którym jestem. ( 1x Xeon @2.1Ghz + 8gb ram ) a nasz serwer służy dla całej firmy (EPDM, ERP, pointing i wszystko inne).
Jeśli chodzi o korzystanie z PDM, jesteśmy 3 ciężkimi użytkownikami CAD i 4 innymi głównie do dokumentacji (pdf, Excel...). I nie mamy żadnych prawdziwych problemów poza siecią, trochę powolną ze względu na fakt nieco starej instalacji.
Witam
Bardzo dziękujemy za współpracę, ale uważamy, że znaleźliśmy część problemu, ze specjalistami SolidWorks tutaj w Quebecu, którzy są Solidexpert przeprowadzają zdalną weryfikację za pomocą swojej usługi online.
Problem wynikałby z faktu, że mamy bibliotekę pomieszczeń poza skarbcem , która nigdy nie została zintegrowana
Ciąg dalszy nastąpi, że jeden z ich specjalistów pojedzie w podróż, aby rzekomo to rozstrzygnąć.
1 polubienie
"vault", czy jest to odpowiednik angielskiego terminu "vault"?
Czyli poza EPDM?
Witaj Stefbeno,
Naprawdę przepraszam za opóźnienie. Skarbiec odnosi się do miejsca, w którym znajdują się wszystkie pliki związane z usługą PDM, ekstrakcją wszystkich plików, archiwizacją itp.