Czujnik "wykrywania zakłóceń"

Witam

Starałem się wykorzystać czujnik zakłóceń jako rzecz oczywistą, tak aby podczas projektowania montażu naszych produktów zawsze mieliśmy SLW, który "pilnuje" zakłóceń, tak aby w przypadku powalidacyjnej modyfikacji CAD użytkownik był ostrzegany o ryzyku wystąpienia zakłóceń.

Mój problem polega na tym, że w danym zespole niektóre zakłócenia są wręcz fałszywe lub uzasadnione, ale żmudne do usunięcia z CAD. Używam więc funkcji "ignoruj tę interferencję". Ale czujnik wydaje się ignorować fakt, że niektóre zakłócenia zostały zignorowane.

Faktem jest, że ostrzeżenie, które jest zawsze włączone, zawsze kończy się tym, że nie jest już oglądane... Jak więc sprawić, by czujnik uwzględniał fakt, że niektóre skrzyżowania lub części nie mają być uwzględniane w wyszukiwaniu zakłóceń?

Dziękuję

Witam

Do wykrywania zakłóceń istnieje specjalne ustawienie, w przeciwnym razie wyniki są zbyt liczne!

Ustawiłem to tak:

NIE sprawdzaj:

Traktuj zbieg okoliczności jako interferencję. Uwaga: ponieważ to normalne, że elementy stykają się ze sobą (z wyjątkiem obliczania niektórych przystanków, ale bardzo utrudnia to analizę wszystkich zakłóceń)

Pokaż zignorowane zakłócenia. Uwaga: ponieważ są to te, o które już zadbano.

Uwzględnij przenikanie z części wielobryłowych. Uwaga: ponieważ jest to WEWNĘTRZNA ingerencja w części wielobryłowe, którą najlepiej traktować oddzielnie.

Zaznacz jednak pola:

Podzespoły należy traktować jako komponenty. Uwaga: Ponieważ łatwiej jest przetwarzać każdy podzespół z osobna.

Utwórz folder elementów złącznych. Uwaga: nadal przeszkadzają, ponieważ gwint nie jest pokazany)

3 polubienia

A w przypadku gier myślę, że rozsądniej jest używać czujników promixity, stąd opcja "Traktuj zbieg okoliczności jako zakłócenie" jest niezaznaczona.