Zrzut ekranu

Witam

Czy możliwe jest, aby menu i mysz były widoczne podczas nagrywania wideo za pomocą Solidworks?

Dziękuję.

1 polubienie

Zobacz ten link

Masz dzienniki zrzutów ekranu, a także wideo na całym ekranie lub nie według wyboru użytkownika

który filmuje wszystko, co robisz

http://www.commentcamarche.net/download/capture-d-ecran-86

Zrzuty ekranu są obecnie bardziej popularne niż przesyłanie obrazów. Istnieje wiele programów, które mogą to zrobić, takich jak Free Screen Video Recorder. To oprogramowanie zostało opracowane przez DVDVideoSoft Ltd. 

Kluczowe cechy:

• Zrzut ekranu: Darmowe oprogramowanie Screen Video Recorder służy głównie do przechwytywania ekranu. Dzięki temu oprogramowaniu użytkownik może nagrywać wszystko, co widzi na ekranie, niezależnie od tego, czy są to okna, obiekty, menu, kursor, a nawet filmy. Co sprawia, że jest to wygodniejsze.
  • Obsługa obszaru: Użytkownik może wybrać między trybem przechwytywania pełnoekranowego a takim, który przechwytuje tylko określoną część ekranu. Jeśli zdecydujesz się przechwycić określony obszar ekranu, po prostu wybierz go myszą i kontynuuj przechwytywanie.
  • Łatwy proces: Darmowe oprogramowanie do nagrywania wideo na ekranie jest łatwe do rozpoczęcia.  Aby kontynuować nagrywanie ekranu, użytkownik musi tylko nacisnąć dowolny. Przechwycony obraz zostanie następnie zapisany w formacie BMP, JPEG, GIF, TGA lub PNG. Jeśli chodzi o filmy, oprogramowanie zapisze je w formacie AVI, aby można je było łatwo odtwarzać za pomocą odtwarzaczy multimedialnych.

@+

2 polubienia

Wiem, że możliwe jest odzyskanie wideo za pomocą menu i myszy za pomocą przechwytywania problemu, ale nie chcę używać tej metody i nie jest ona do tego stworzona. Z drugiej strony staram się zrobić ten sam rodzaj wideo bez użycia innego oprogramowania niż Solidworks.

Więc jeśli nie chcesz przechodzić przez zewnętrzny dziennik

moja odpowiedź brzmi NIE, nie jest możliwe

ponieważ za pomocą wewnętrznego wideo solidworks zarządzasz położeniem kamer tylko wtedy, gdy się nie mylę

czy dobrze zrozumiałem pytanie

@+ ;-)

1 polubienie

W "Viewing/Screenshot/Record Video" (Przeglądanie/Zrzut ekranu/Nagrywanie wideo)

To, co robimy, można zapisać w oknie graficznym solidworks. Ale nie widzimy menu. ani myszka, o ile dobrze pamiętam.

2 polubienia

Tak, rzeczywiście, możliwe jest nagranie wideo na ekranie, ale bez menu i myszy.

GT22 Wypróbuję oprogramowanie tak szybko, jak to możliwe, będę Cię informować na bieżąco, dziękuję.

1 polubienie

Witam

GT22 Dziękuję bardzo, to jest dokładnie to, czego szukałem.

1 polubienie

Małe demo @ A.LeBlanc będzie miłe dziękuję

@+ ;-)

1 polubienie

Ok, w załączeniu mała dedykacja...

2017-01-12_at_13-11-54.mp4
1 polubienie

Mogłeś nas narysować rakietę ;-)

1 polubienie

Dziękuję za poświęcenie ;-)

Faktem jest, że nagrywasz cały ekran lub część wybranego przez siebie

Jest super ładny i wolny od +

@+ ;-)

1 polubienie

Tak vspemens zawahałem się! 

Na początku chciałem zrobić jednorożca; ), ale nie mam teraz zbyt wiele czasu.