Cześć wszystkim;
jakie jest najlepsze narzędzie do zrzutów ekranu, którego używasz do tworzenia samouczka w oprogramowaniu CAD (na przykład AutoCAD lub SolidWorks)
Dziękuję
Cześć wszystkim;
jakie jest najlepsze narzędzie do zrzutów ekranu, którego używasz do tworzenia samouczka w oprogramowaniu CAD (na przykład AutoCAD lub SolidWorks)
Dziękuję
Zrzut ekranu GadWin
W szczególności pozwala wybrać zminimalizowane okno, a nie cały ekran. Dodatkowo istnieje możliwość zachowania plików ze wszystkimi wykonanymi "sitodrukami".
Po prostu drukowania ekranu nad klawiaturą numeryczną i trochę farby, gimpa lub innego oprogramowania do edycji obrazów.
Narzędzie do wycinania !!
Jest obecny od W7 i jest bardzo dobry :)
Podobnie jak Mathieu z "PAINT" i do przechwycenia części ekranu: używam "Narzędzia do przechwytywania" (w "Wszystkie programy", a następnie "Akcesoria")
Witam
Używam również narzędzia do zrzutów ekranu W7 (jest Screen Capture dla starszego systemu Windows, który do niego dołączam).
Mała sztuczka, która działa w podstawowym systemie Windows, kiedy chcę tylko okno, przytrzymuję ALT, a następnie naciskam Print Screen!
Bardzo praktyczne na przykład w przypadku wyskakującego komunikatu o błędzie! I pozwala uniknąć konieczności ponownego poprawiania później!
to samo powyżej przechowuję w + na imageshack lub picasa oba za darmo
do kopiowania i przekazywania
@+ ;-)
Witam
Nie zrobiłem jeszcze samouczka, ale myślę o tym. Z drugiej strony zrobiłem już zrzuty ekranu w tym, co chcesz, to, co polecam, to rzeczywiście, jak wszystkie inne, ekranu Chochlika na klawiaturze.
Jeśli zrobisz Alt + Imp screen, to tylko zamyka on aktywne okno.
Wreszcie, bardziej niż farbę, polecam Paint.net (do pobrania za darmo). Jest to starszy brat Painta i moim zdaniem jest bardziej wydajny niż podstawowa farba.
Pozdrowienia
Witam
Ze swojej strony używam małego i praktycznego darmowego oprogramowania, które nazywa się printkey2000.
Zobacz także CAPTURINO bardzo praktyczne, możliwość wyboru obszaru przechwytywania.