Witam, mam problem z moimi kartami danych części i montażu. Gdy jest tylko jedna konfiguracja nie jestem problemem, ale jak tylko mam kilka konfiguracji, gdy otwieram kartę aby je zmodyfikować i waliduję, czasami nie uwzględnia to moich modyfikacji. Mam wrażenie, że jest to dość przypadkowe, Kiedy weźmie pod uwagę lub nie, muszę zaczynać od nowa kilka razy. Czy wiesz, skąd bierze się problem i jak go rozwiązać?
Witam
Jeśli masz kilka konfiguracji i w ustawieniach pól na kartach danych opcja "Aktualizuj wszystkie konfiguracje" nie jest zaznaczona, wtedy zmieniona zostanie tylko konfiguracja, w której wprowadziłeś swoje wartości.
Witam, dziękuję za odpowiedź.
obecnie opcja "Aktualizuj wszystkie konfiguracje" nie jest zaznaczona.
A jednak, gdy raz waliduję mapę, mam już wszystko co chciałem, a potem wracam do mapy, modyfikacje nie są brane pod uwagę, ale jak mówię, nie zawsze tak jest, nie rozumiem.
Jeśli mam 10 konfiguracji w moim pokoju, muszę modyfikować konfigurację po konfiguracji i sprawdzać poprawność między każdą z nich? Czy mogę zmodyfikować 10 konfiguracji, a następnie zweryfikować?
Witam
"Jeśli mam 10 konfiguracji w moim pokoju, muszę modyfikować konfigurację po konfiguracji i walidować między każdą z nich? czy mogę zmodyfikować wszystkie 10 konfiguracji, a następnie zweryfikować?"
Jeśli chcesz, aby modyfikacja została zastosowana we wszystkich Twoich konfiguracjach, musisz zaznaczyć opcję "Aktualizuj wszystkie konfiguracje"
W przypadku modyfikacji, które "znikają", czasami pojawiają się problemy, gdy sieć/serwer jest przeciążony.