Mapa wyszukiwania PDM - Opcje

Witam wszystkich!

Próbuję coś zrobić z kartami wyszukiwania PDM, ale nie mogę, więc wołam o pomoc :slight_smile:
Czy na mapie wyszukiwania można utworzyć pole wyboru (lub coś w tym stylu), które pozwoliłoby na zmianę ścieżki wyszukiwania lub wyświetlanie w wynikach wyszukiwania tylko niektórych plików z określoną zmienną?

Z góry dziękuję tym, którzy poświęcą czas na odpowiedź!

Witam
Czy mógłbyś trochę lepiej wyjaśnić swój problem? :slight_smile:
Nie jestem pewien, czy zrozumiałem twoją prośbę.

Załóżmy, że na mojej karcie wyszukiwania mam 2 pola wyboru odpowiednio "A" i "B".
Chciałbym, aby po zaznaczeniu pola "A" wyszukiwanie było przeprowadzane na ścieżce typu "C:\ścieżka A" i w ten sam sposób, jeśli zaznaczę pole "B", wyszukiwanie było przeprowadzane na ścieżce "C:\ścieżka B"

Nie mam żadnych rozwiązań, które mógłbym ci przynieść. Może otwórz zgłoszenie na infolinii równolegle z forum.

Witam
Myślę, że musimy utworzyć zmienną, która będzie wisiała na polu wyboru, aby sterować innym polem.
Testuję i to i publikuję wynik

Ponownie
Może prościej jest patrzeć, umieść listę rozwijaną, taką jak ścieżka folderu wyszukiwania i wskaż listę, która zawiera obie ścieżki lub ręcznie umieść je we właściwościach listy.

2 polubienia

Nieźle! Przetestuję to :slight_smile:

To rzeczywiście działa dobrze! A przypadkiem, czy uważasz, że możliwe jest stworzenie trzeciego przypadku, który szukałby "ścieżki A" i "ścieżki B" w tym samym czasie?
Albo mając możliwość wybrania obu przypadków z listy mapy wyszukiwania, albo utworzenia za pomocą listy PDM konkatenacji dwóch ciągów znaków :slight_smile:

Witam
O ile mi wiadomo, niemożliwe

1 polubienie

Witam

W najgorszym przypadku zawsze możesz dodać wspólny pierwiastek z 2 ścieżek, a nawet lokalizację skrzyni. Wyszukiwanie z konieczności będzie dłuższe (i nadal nawet nie jestem pewien, ponieważ wszystko to jest podstawowym zapytaniem SQL, a nie prawdziwym wyszukiwaniem w systemie Windows), ale powinno działać.
W przypadku przechwytywania @Cyril_f dałoby to C:\TDM_PROD_TEST\

1 polubienie

Witam
@froussel czas przetwarzania zależy od wielkości podstawy.

1 polubienie

Tak, chciałem to zrobić, ale niestety mam inne foldery w katalogu głównym, których nie chcę szukać :confused: