Mapa wyszukiwania PDM

Cze wszystkim

W przypadku PDM mam mapę wyszukiwania, którą dostosowałem, chciałbym ją zrobić dla naszych kupujących i aby były tylko pliki pdf lub dxf, które są wyświetlane w odniesieniu do numeru produktu. Próbowałem utworzyć 2 przyciski radiowe, jeden, który nazwałem "pdf", a drugi "dxf" , aby wybrali jeden lub/i drugi, ale to nie działa. Gdyby ktoś mógł mnie oświecić.

Dziękuję wszystkim i życzę wesołych świąt.

Witam
Jakiś czas temu (lata) zrobiłem ten sam system co ty, ale bardzo się męczyłem.
Musiałem dodać zmienną na wszystkich kartach danych w plikach "PDF" i "DXF" oraz innych plikach innych niż SW. Wartość tej zmiennej jest im przypisywana, gdy są one tworzone poprzez automatyczne przejście w obiegu dokumentów.
Aby ułatwić mi życie, utworzona zmienna jest "zmienną swobodną", co oznacza, że można ją modyfikować bez rozpakowywania pliku.

W przypadku istniejących plików byłem zmuszony wyodrębnić listę wszystkich plików ze skarbca za pomocą narzędzia MyPDMTool "DataRecovery", posortować pliki według typu (dzięki formułom Excela), dodać do nich w tabeli Excel wartość odpowiadającą ich typowi, a następnie ponownie wstrzyknąć wszystko za pomocą DataRecovery.

Nie wiem, czy to bardzo jasne wyjaśnienie, może inni mieli mniej pokręcone pomysły niż moje.

1 polubienie

Witam

O ile się nie mylę, nie jest to bezpośrednio wykonalne.

Poza rozwiązaniem Pierre'a S. ja go nie widzę. Zauważ, że jest to wykonalne przy użyciu głupiego eksportu do Excela listy plików w repozytorium i makra Excela, które wypełnia wolną zmienną (zrobiłem to na naszym repozytorium, aby dodać kryterium mapy, które nie było oryginalnie obecne).

1 polubienie

Duplikat, przepraszam za problem z witryną.

Dziękuję za odpowiedzi. Naprawdę szkoda, że nie można go skonfigurować. Poczekam trochę, jeśli będą inne odpowiedzi, w przeciwnym razie zastosowałbym metodę Pierre'a S.