Szukam mapy (Akwitania), na której mógłbym narysować okręgi, aby zrobić mapę wielkiego koła. Symbolizując koncentryczne okręgi o danej średnicy. (materializacja stref przemieszczania się zgodnie z odległościami w linii prostej)
*Nie, nie musisz być pod autocadem, ale pomyślałem, że łatwiej będzie narysować moje koncentryczne okręgi w odpowiedniej skali, a także drukować na ploterze bez zbytniej utraty jakości
*Rzeczywiście, w Google Earth możesz zdefiniować odległości w linii prostej, materializując linię.
Wystarczający do konsultacji online, ale nie nadaje się do drukowania. Dla Twojej informacji, pierwsza strefa to 0-10 km, a ostatnia to 50-80 km
*Próbowałem wtyczki Google Earth do autocad, ale muszę mieć problem z kompatybilnością z moją wersją, ponadto a priori można robić ekstrakcje obrazu (zrzut ekranu) tylko tego, co jest dołączone, mapa w tych skalach nie jest wystarczająco dokładna (ostatni obszar na 80km).
Na chwilę obecną mamy papierową mapę ign 1/140.000
Nie pamiętam, czy ta funkcja istnieje w AutoCAD 2014, ale w 2016 roku wystarczy użyć przycisku "Ustaw lokalizację" w zakładce "Wstaw" (potrzebne jest konto "A360").
Mapa jest wyświetlana w tle i wszystko, co musisz zrobić, to rysować na niej.