Witam
Czy możliwe jest utworzenie mapy wyszukiwania w PDM zgodnie ze stanem w strumieniu plików?
Dziękuję
Witam
Czy możliwe jest utworzenie mapy wyszukiwania w PDM zgodnie ze stanem w strumieniu plików?
Dziękuję
Witam
Nie sądzę, aby było to wykonalne, ponieważ wybór karty danych jest związany tylko z lokalizacją pliku i jego rozszerzeniem. Z drugiej strony, to, co można zrobić, to pokazać/ukryć elementy mapy danych zgodnie z wartością zmiennej, za pomocą menu Command Logic w edytorze map. W związku z tym konieczne jest wcześniejsze skopiowanie nazwy stanu do zmiennej na mapie. Może to zaspokoi Twoją potrzebę?
Witam
Używa różnych zakładek i zaznacza pole wyboru Sterowana zmienna.
W ten sposób możesz wyświetlić zakładkę zgodnie ze stanem zmiennej.
Jerome
Witam, dziękuję za odpowiedzi,
Romain.jouanny i Todesco, nie mam zmiennej związanej ze stanem mojego pliku w kanale, to jest przejście, to prośba o weryfikację.
Tak więc plik znajduje się między stanem "Tworzenie" lub "Modyfikacja" a stanem "Zweryfikowany"
Witam
Mówisz: Więc plik znajduje się pomiędzy stanem "Tworzenie" lub "Modyfikacja" a stanem "Zweryfikowany"
Musisz więc mieć zmienną zawierającą stan, który pozwoli Ci zarządzać swoimi zakładkami.
w przeciwnym razie dodaj jeden, który będzie aktualizowany przy każdym przejściu
Jerome
Todesco,
Nie wiem o czym mówisz, kiedy piszesz "zarządzaj swoimi kartami"
Mówię o zakładkach skrzyń korbowych PDM
Poniżej znajduje się mapa wyszukiwania według typu projektu, zarządzana przez zmienną, która go przechowuje.
Karty mają identyczne nazwy jak zawartość zmiennej.
Jerome