Witam
Jestem w trakcie tworzenia produktu/podrodziny produktu/drzewa produktu
Dla każdego z folderów produktu, podrodziny i produktu mam podfolder, który pozwala mi pogrupować dokumentację związaną z tą rodziną, podrodziną lub produktem.
Chciałbym pobrać w auto na karcie tych dokumentów w dwóch zmiennych informacje o folderach, w których te pliki są zapisane
np. - Umieściłem doc w folderze doc rodziny produktów, więc wartości dwóch zmiennych 1 i 2 z tego folderu " rodzina produktów " umieściłem w dwóch zmiennych 5 i 6 karty doc
: - Umieściłem doc w folderze doc w kategorii rodzina produktów, więc umieściłem wartości dwóch zmiennych 2 i 3 z tego folderu " podrodziny produktów " w dwóch zmiennych 5 i 6 mapy doc
: - Umieściłem doc w folderze doc product, więc umieściłem wartości dwóch zmiennych 3 i 4 tego folderu " product " w dwóch zmiennych 5 i 6 karty doc
Wykonałem mapę, która działa dobrze dla najniższego poziomu, korzystając ze zmiennych mapy danych folderu
Chodzi o to, że mapowanie różni się w zależności od tego, czy jest to produkt, rodzina podproduktów czy rodzina produktów, potrzebowałbym trzech różnych map, w których tworzę różne mapowanie. Jak na razie dobrze idzie...
Ale problem polega na tym, gdzie zapisać te karty?
Rzeczywiście, aby wszystkie foldery " dokument produktu " miały kartę, muszę zapisać kartę pdm w folderze head i tak samo jest w przypadku pozostałych dwóch kart.
Tak więc kończę z górnym folderem z trzema kartami ważnymi dla wszystkich folderów, co oznacza, że nic nie zadziała
Czy możliwe jest dodanie warunków innych niż rozszerzenie dla wniosku o kartę?
lub
Czy można dodać warunki do mapy:
jeśli zmienna X=A, to zmienna Y =foo
jeśli zmienna X=B, to zmienna Y=tata
Pozwoliłoby mi to na stworzenie pojedynczej mapy, która w zależności od tego, czy jest to dokument produktu, rodziny czy podrodziny, stosuje różne mapowanie.
Mam nadzieję, że wyraziłem się jasno, co bardzo by mnie zaskoczyło//