Budowa drabiny Catia

Witam, próbuję zrobić rysunek, aby przejść z 3D do 2D, a oto błąd, który mam:

Nie można skonstruować obrazu, dlatego należy postarać się zmniejszyć skalę widoku i poziom szczegółowości w widoku Właściwości.

Cóż, to mówi wszystko, muszę obniżyć rozdzielczość. Ale gdzie?

Pozwólcie, że wyjaśnię, co testuję:

Wykonuję połączenie ze zdalnym pulpitem, co pozwala mi mieć wydajny komputer i łączyć się z laptopem oraz wykorzystywać zasoby serwera do uruchamiania aplikacji Catia (VDI w RDP)

Jeśli uruchomię go lokalnie, działa idealnie, ale kiedy uruchamiam go w RDP (połączenie pulpitu zdalnego), pojawia się błąd. Catia uruchamia wszystko, działa, ale dopiero kiedy wykonuję tę manipulację rysunkową, to już nie działa, mam czerwone pole.

Czy masz jakiś pomysł, co to może być?

Pozdrowienia

Franciszek

Witam

Ta sama manipulacja na żywo lub zdalna zwraca odpowiednio poprawny wynik lub błąd CATIA?

Dość dziwne...

1 polubienie

W przeciwnym razie sugerowałbym użycie TeamViewer, jeśli jakość jest odpowiednia, nie powinno to stwarzać tego rodzaju problemów.

W przeciwnym razie, aby uzyskać właściwości widoku lub arkusza, po prostu kliknij go prawym przyciskiem myszy i wybierz właściwości.

Edycja: zobacz również strony pomocy na ten temat:

http://ps-2.kev009.com/CATIA-B18/cfyugdr_C2/cfyugdr1704.htm

http://catiadoc.free.fr/online/cfyugdr_C2/cfyugdr1704.htm

Żyj bez błędów,

Błąd zdalnej Catia: Spróbuj zmniejszyć skalę widoku i poziom szczegółowości w widoku właściwości Catia.

Zmieniłem rozdzielczość, dotknąłem kilku opcji w Catii nic się nie zmienia.

Nie widzę... Nie rozumiem, czy lokalnie to działa, skoro to jest offset obrazu, normalnie działa. Oczywiście, że nie... Nie rozumiem.

Przepraszam, nie ma rozwiązania (poza TeamViewer), myślę, że to błąd...

Błąd w Catii?

A może błąd RDP?

Myślę bardziej o ochronie logów CATIA przez EADS

za pomocą klucza, który zabrania pracy z CATIA za pośrednictwem komputera innego niż komputer z zainstalowaną licencją

@+ ;-)

PS:

po różnych testach catia jest mniej chciwa  i mniej ciężka, a mimo to znacznie mocniejsza  niż SW go figure......................; -)

1 polubienie