Catia importuje część szablonu do części

Witam

Pozwólcie, że wyjaśnię mój problem, pracuję z częścią szablonu, którą importuję do innych części, aby je modelować. Na razie używałem do tego zoptymalizowanej kopii .

Ale zdałem sobie sprawę, że jeśli wystąpi błąd lub parametr musi zostać zmieniony w moim szablonie, muszę wrócić do szablonu zaimportowanego ze wszystkich moich części potomnych.

Istnieje rozwiązanie, dzięki któremu gdy mój szablon jest modyfikowany w pliku nadrzędnym, jest również aktualizowany w innych moich częściach?

Z góry dziękuję za pomoc.

Witam

Kopiuj/Wklej/jako wynik z linkiem.

Przede wszystkim sprawdź opcje CATIA.

Skopiuj treść (szablon), a następnie do nowego specjalnego kolażu CATPart / w wyniku z linkiem.

Po umieszczeniu ciała za pomocą kompasu lub ograniczeń.

Dziękuję franck.ceroux.

Odpowiedziałem trochę szybko. Działa, gdy treść w CATpart1 kopiuję ją w tym samym CATpart1. Mam jednak problemy, gdy chcę skopiować treść CATpart2 do CATpart1.

Używanie jako wynik z linkiem: Mam błąd wklejanie jest zabronione / niemożliwe jest utworzenie zewnętrznego odniesienia do nieopublikowanego elementu.

W rezultacie działa, ale nie znam linku do dokumentu.

Rozwiązałem mój drugi problem.

Wybieram  swoją treść, którą chcę skopiować, następnie przechodzę do menu tools->publish, a następnie mogę przejść do nowego CATpart, aby wykonać specjalne wklejanie / wynik z linkiem.

Dziękuję franck.ceroux, który pozwolił mi znaleźć rozwiązanie

Cieszę się, że ci pomogłem.

Otrzymałeś wiadomość, że powinieneś mieć opcję "ogranicz wybór zewnętrzny za pomocą linku do opublikowanych elementów". Wybrany

Na moim poprzednim zrzucie ekranu jest to piąta linia.

Samo w sobie dobrze jest zaznaczyć tę opcję, pozwala to uniknąć tworzenia linków do wszystkiego i czegokolwiek, a także bardzo ułatwia ponowne połączenie, ograniczenie, zamianę kształtu.

Musisz tylko pomyśleć o opublikowaniu elementu, który chcesz skopiować (nadaj mu jawną nazwę publiczną) przed skopiowaniem tego, co zrobiłeś dalej w sekcji Narzędzia / Publikowanie.