Od jakiegoś czasu szukałem opcji w catia, która pozwala na tworzenie przerwań linii wywołania zwrotnego, gdy przecinają się 2 strony. Wiem, jak to zrobić ręcznie, ale wiem, że można to mieć w trybie automatycznym. Szukałem, ale bez powodzenia!! Jesli ktos ma info to mnie interesuje :)
O ile mi wiadomo, nie jest to możliwe (przynajmniej nie z warsztatów kreślarskich).
Nawiasem mówiąc, gdy tworzymy przerwanie linii przypomnienia, nie jest ono skojarzone z linią wymiarową, jeśli przesuniemy linię wymiarową, przerwanie wcześniej utworzonej linii przypomnienia nie następuje.
Aby utworzyć interupcję, należy kliknąć dwukrotnie w oknie graficznym, nie zaznaczając linii wymiarowej.
Jeśli zajrzymy do pomocy CATIA, mówi ona tylko o ręcznym tworzeniu przekroju linii wywołania zwrotnego.
Pozdrowienia
Edycja: Ctrl (wielokrotny wybór wymiarów) działa, używam go, gdy nie chcę, aby moje linie przypomnienia przecinały linie widoczności.
Przepraszam za spóźnioną odpowiedź, wybrałem się na kilkudniową wycieczkę . Całkowicie zgadzam się z pańskimi uwagami.
Nawiasem mówiąc, postępuję w ten sam sposób co ty, aby stworzyć przerwy.
Pamiętam jednak, że widziałem, jak przerwy działają automatycznie, ale dawno temu.... moja pamięć może płatać mi figle... W tamtym czasie, po konfiguracji wersji R12 lub R14 z ustawieniami klienta, pamiętam, że przerwy były automatyczne.