[CATIA V5 / licencja] Symulowanie poziomu licencji na podstawie tokena globalnego (SL3)

Cze wszystkim

Zostawiam to Wam w sprawie mojego problemu poniżej:

W ramach mojego projektu, na Catia V5,

Muszę określić minimalny poziom licencji wymagany, aby dostawca usług mógł posiadać odpowiedni poziom tokena Catia (MD1+KT1 itp.), co pozwala mu w pełni wykonywać swoją działalność.

Obecnie 

Dysponuję globalną licencją SL3 (AMG+BK2+CPE+DF1+DMN+etc.), która sama w sobie pogrupowała i daje dostęp do dużej części Modułów/Produktów Pakietu CatiaV5 P3

brak możliwości nakłonienia naszych usługodawców do zakupu tego samego poziomu licencji (zbyt drogiego), którego potrzebuję od mojego SL3,  aby móc symulować tylko kilka cegiełek licencyjnych  w celu zidentyfikowania odpowiedniego poziomu licencji wymaganego dla naszych dostawców usług

Najwyraźniej istnieje polecenie , które pozwoliłoby ci symulować środowisko catia tylko za pomocą tokenów, które wcześniej byś zidentyfikował  .

Dzięki za pomoc

Witam

Administrator CATIA nie jest moją domeną do dostosowywania typu licencji, używamy grup (zarządzanych na poziomie serwera licencji), a następnie w CATIA Narzędzia/Opcje/Ogólne/Zarządzanie licencjami lub zarządzanie produktami, które można udostępniać.

Musi być napisany w CATsetingu, więc musi być grywalny.

Szczerze mówiąc, w przypadku AL3 trzeba było mieć podpisaną umowę z DS, podszedłbym do sprzedawcy, aby przeanalizować z nim najlepszą ofertę.

1 polubienie