Muszę wykonać rysunki plików 3D już pokazujące wymiar w formie adnotacji. .
Wydaje mi się, że został wykonany z modułem "3D Functional Tolerancing and Annotations".
Czy Twoim zdaniem możliwe jest odzyskanie tych adnotacji w 3D, aby podczas generowania rysunku pojawiły się wymiary i nie musiałem powtarzać zadania, które zostało już wykonane?
gt22 polecenie automatycznego generowania pobiera wiązania szkicu, wartości wyciągnięcia, wartości kieszeni itp., ale nie wymiarowanie 3D wykonane z modułu FTA.
Moduł FTA służy do bezpośredniego wymiarowania 3D, a wymiar (PMI) można zapisać w pliku Step lub w przeglądarkach (3dxml itp.).
Ograniczeniem tego wymiaru jest to, że w przeciwieństwie do planu, w którym każdy utworzony widok ma zdefiniowany wymiar. Odczytanie modelu 3D z wymiarem FTA nie gwarantuje, że użytkownik końcowy znajdzie wszystkie Twoje wymiary (ukryte na przykład na dnie studni)
W tym celu dostępne są dodatkowe moduły do tworzenia przeglądu 3D (rodzaj sekwencji tablic (widoków)) oraz Układ 2D do projektowania 3D, który rejestruje punkty widzenia tak, jakby był to plan 2D