cWiązanie części ze szkicu

Witam

Solidworks 2014

Utworzyłem kilka okręgów i punktów na szkicu i chciałbym związać w zespole inne części w odniesieniu do okręgów i punktów tego szkicu.  Obecnie nie mogę wybrać obiektów szkicu, podczas gdy mogę wybrać neutralne włókno części cylindrycznej do związania.

Czy istnieje rozwiązanie, aby osiągnąć tę funkcję?

Dziękuję

SLTS (Mechanizm Kontroli T

Myślę, że powinieneś spróbować stworzyć szkic z okręgami i punktem w złożeniu, to powinno zadziałać.

1 polubienie

Dziwne, u mnie to działa, ale tylko dla szkiców tworzonych w złożeniu, a nie w częściach.

Zobacz załączony plik.

sans_titre.png

Witam

W współosiowości można skutecznie ograniczyć cylinder jednego elementu i okrąg w szkicu innej części.

Oczywiście, musisz mieć pokazany szkic , gdzie znajdują się okręgi...

Jakiego typu ograniczeń chcesz użyć?

2 polubienia

W montażu istnieje przedstawienie schematyczne

Pozwala na tworzenie tych części bezpośrednio za pomocą szkicu 

Zawsze masz związek z tym szkicem, jest to również sposób na wyobrażenie sobie

http://www.youtube.com/watch?v=0jL3Mp9ELh4

@+ ;-)

1 polubienie

Witam

Jak @benoit powiedziałeś, jest całkiem możliwe, że w zespole wybierzesz element szkicu zawarty w części w celu związania go z elementem (ścianą, krawędzią, szkicem...) innej części. Szkic części musi być widoczny.

Pozdrowienia

contraintes_sw2014.png
2 polubienia

Witam

Upewnij się, że możesz dodać odnośniki zewnętrzne w dowolnym przypadku:

Narzędzia/Opcja/Odnośniki zewnętrzne.

Tak, ale mogę to zrobić tylko wtedy, gdy szkic został utworzony w złożeniu, a nie w części.

@d.descamps: Działa dobrze, jeśli utworzysz część za pomocą samego szkicu i wstawisz ją do zespołu.

Tak samo jak @flegendre.

Ale korzystasz z SolidWorks 2014 i nie tylko 2013... Regresja SW na ten temat? Inni testowali to na SW2014?

Jeśli nie, to czy możliwy jest sitodruk?