Środek masy mojej części jest prawidłowy w kierunku Z i wygląda rozsądnie w kierunku Y, ale znajduje się po niewłaściwej stronie zespołu, wszystkie elementy są wykonane z tego samego materiału, o odpowiedniej gęstości (waga jest również nieprawidłowa, ale mogę to obliczyć na podstawie objętości) Jakieś sugestie, dlaczego tak może być?
Wiem, że mogę nadpisać właściwości masy, ale nie wiem, dlaczego miałbym to robić.
Każda pomoc mile widziana.
Jest to prosty prostokątny kanał z rurą przeciętą na przecięciu blachy
Spodziewałbym się, że środek masy będzie znajdował się po stronie rury, ponieważ jest symetryczny poza rurą.
Witam
Wygląda na to, że w tym zespole są wolne części, nie wiem czy to wszystko, ale najpierw może przejrzyj ograniczenia montażowe?
Poza nieustalonymi częściami, które widać na @Scofield , czy nie masz ciał (w jednym z twoich pokoi), które byłyby po prostu ukryte (zamiast usunięte) i które mogłyby zmienić środek masy?
dzięki za odpowiedź, w pełni to zdefiniowałem i nie miało to żadnego znaczenia.
Dzięki, nie ma żadnych ukrytych lub stłumionych ciał
Właśnie sprawdziłem masy wszystkich elementów, jedynym, który jest poprawny, jest arkusz, na którym znajduje się środek masy (25 kg), reszta jest zdecydowanie za niska (3 kg) To wyjaśnia problem, ale dlaczego masy są błędne dla każdej części?
redagować
Rozgryzłem to, zmieniłem gęstość materiału po ich nałożeniu, więc musiałem zaktualizować gęstości dla każdej części. dzięki za odpowiedzi