Po poszukiwaniach na forum nie mogłem znaleźć odpowiedzi na mój "problem"
Rzeczywiście, próbuję znaleźć środek masy zespołu ze stali niestopowej, zastosowałem materiał do wszystkich komponentów, zapisałem skrzynkę narzędziową, aby uniknąć czytania w pojedynkę ! Zastosowałem opcję środka masy, jest ona wyświetlana na biało i zielono tylko przy uruchomieniu, wygląda jak błąd, w ciągu 2 sekund ładowania pojawia się, a potem po niczym, a jednak wydaje się, że jest obliczona, kiedy przybliżam zaznaczenie, nie widzę go, ale wydaje się, że jest poprawnie umieszczony, Czy znasz ten problem i masz cudowne rozwiązanie?
Fab Camp, wstawienie geometrii odniesienia środka masy nie daje nic więcej, ten sam problem
Z drugiej strony mam kilka zespołów w zespole, środek mas jest obecny i działa na jednym podzespole, a nie na drugim, gdy otwieram te zespoły osobno, naprawdę dziwne!
"Po pierwsze: u góry wyświetlacza, być może go nie wyświetliłeś, sprawdź to... " Nie widzę opcji środka ciężkości na wyświetlaczach!?
GT22, tak, dokładnie to zrobiłem, to działa, gdy robię test na prostej części, nawet na zespole testowym i nie ma tam, a jednak środki masy są obecne w momencie startu tylko 2 sekundy, a potem znikają od razu.
Makro jest rzeczywiście rozwiązaniem ale używam kilku stacji, szkoda przerabiać integrację tego makra zwłaszcza, że środek masy działa z jednym podzespołem, a nie z drugim, myślę, że to problem konfiguracji wewnętrznej... W najgorszym razie przeszedłbym przez makro, ale szkoda, chciałbym to zrozumieć
Fab Camp, jeśli chodzi o mnie, nie jestem w tym dobry...
Opcja środka masy nie została zaznaczona w parametrze wyświetlania, miałeś rację! Nie zwróciłem uwagi, była na dole, nie widziałem jej! Dziękuję za pomoc, problem rozwiązany i szybko dodatkowo dziękuję za skuteczność