Orzecznictwo SolidWorks

Witam

Jako użytkownik SolidWorks szukam informacji, aby uzyskać certyfikat.

Chciałem wiedzieć, czy ten rodzaj certyfikatu przydał się Wam w pracy?

Czy testy są skomplikowane (zwłaszcza CSWE)? Czy jest to pytanie bardzo teoretyczne (skróty, funkcje itp.), czy raczej kompletna praca projektowa?

Miłego dnia i z góry dziękuję.

3 polubienia

Witam

To rzeczywiście może być przydatne. Na przykład, jeśli chcesz dołączyć do stanowiska u sprzedawcy SolidWorks, fakt, że jesteś certyfikowany, jest niezaprzeczalnym plusem.

Podobnie, w przypadku równoważnego CV, certyfikat SolidWorks może oczywiście wpłynąć na wybór menedżera ds. projektowania.

W przypadku certyfikatów można je zdawać bezpośrednio w "Portalu klientów SolidWorks" i to kilka razy (masz prawo do ponownego podejścia do tego samego certyfikatu)

Nie jest to kompletna praca projektowa, ale więcej wielokrotnych prób wyboru dotyczących funkcji i prawdę mówiąc, w niektórych kwestiach jest to dość trudne.

Teraz, jeśli chcesz uzyskać więcej informacji, radzę skontaktować się z Mickaëlem, który może Ci o tym opowiedzieć, ponieważ przeszedł już kilka.

Profil użytkownika Mickael Cordero

2 polubienia

Czy zaświadczenie jest pytaniem wielokrotnego wyboru w języku Schakepeare, czy też można je wykonać w języku Moliera?
Chyba jest jakiś limit czasowy?

Czy są programy szkoleniowe?

Witam

W rzeczywistości istnieje kilka "poziomów" certyfikatów, są certyfikaty dla techników wsparcia, są to pytania w formie pytań wielokrotnego wyboru specyficznych dla wsparcia (pytania dotyczące instalacji, korzystania z Rx, możliwości, nowe funkcje...). Zaświadczenia te można zdawać w kilku językach, w tym po francusku.

Następnie istnieją certyfikaty, które mogą zdobyć wszyscy użytkownicy z kontem wirtualnego testera, w kolejności trudności:

CSWA (Certyfikowany SolidWorks Associate)

CSWP (Certyfikowany SolidWorks Professional)

CSWE (Certyfikowany Ekspert SolidWorks)

Do certyfikacji CSWA jest kilka pytań, od projektu, montażu, do kolejnych dwóch jest bardzo dużo wzorów, nawet 100% projektów jeśli dobrze pamiętam.

Zacząłem od CSWA, aby zobaczyć jak to wygląda, certyfikacja nie jest zbyt skomplikowana dla użytkownika, który pracuje na SolidWorks od kilku lat.

W przypadku CSWP dostępnych jest kilka modułów:

CSWP Core (projektowanie części mechanicznej, zmiana wymiaru, użycie równania, odpowiedzi dotyczą masy części lub położenia środka ciężkości.

Ten certyfikat jest podzielony na trzy segmenty, jeśli jeden z segmentów zostanie pominięty, można go ponownie zdać indywidualnie bez konieczności ponownego wykonywania całego certyfikatu.

Do tego dochodzą konkretne moduły, rysunek CSWP (moim zdaniem najprostszy), blacha CSWP (projekt blachy, wariacja wymiarów... i się albo o masę części, albo o długość rozłożonej części), powierzchnię CSWP (dość skomplikowaną i moim zdaniem czas jest dość napięty), jest też narzędzie do formowania, konstrukcja spawana i symulacja, ale ich nie zdałem. Certyfikaty, o których wspomniałem powyżej, można zdawać po francusku, angielsku...

W przypadku CSWE nie próbowałem, w każdym razie, aby móc go zdać, trzeba mieć certyfikat CSWP Core i co najmniej 4 moduły CSWP.

Na stronie SolidWorks, jeśli jesteś na podstawie umowy serwisowej, znajduje się link do certyfikatów (patrz załączony zrzut ekranu), znajdziesz rodzaje certyfikatów i przykłady w formacie PDF (radzę zrobić przykłady), jest też darmowy kod do zdania certyfikatu CSWA oraz kod do jednego z modułów CSWP (link do kodu znajduje się na części (po prawej) strony Oferty certyfikacji dla klientów korzystających z usługi subskrypcji )

Powodzenia

Mickael

sw.png
5 polubień

Dziękuję za te odpowiedzi!

Miałem jeszcze jedno pytanie dotyczące ważności certyfikatu.

Raz zdany certyfikat jest ważny bezterminowo, czy musi być powtarzany co roku? Może to zależeć od wersji SolidWorks?

Cóż, wszystko, co musisz zrobić, to zacząć!!!!!!!

To zależy od certyfikatów, w przypadku certyfikatów CSWA, CSWP i CSWE są one ostateczne, tylko certyfikaty specyficzne dla sprzedawcy muszą być powtarzane co roku.

1 polubienie

Dziękuję mickaelowi za tę informację, zwłaszcza, że nawet nie wiedziałem, że umowa serwisowa oferuje jakieś testy. Na jego spędzenie przeznaczyłam sobie piątkowe popołudnie! Nadal waham się między CSWA a CSWP.

Jeszcze raz dziękuję i życzę miłego zakończenia dnia.

2 polubienia

Witam

Dostałem swój CSWP. Jeszcze raz dziękuję za wiadomości, bo inaczej nigdy nie odważyłbym się go przekazać. Tak szybko, jak tylko mogę, biorę CSWE!

Miłego dnia.

3 polubienia

Witam.... i przepraszam za wykopanie!!

Chciałbym wiedzieć, czy wynik jest uproszczony (ok  lub nie ok dla testu), czy też istnieje wyjaśnienie dla każdej opuszczonej gry, aby poprawić konkretne punkty!!

Dziękuję

Witam

Nie mamy żadnych informacji zwrotnych na temat błędów...

Z drugiej strony robiłam sitodruki, żeby później o tym pomyśleć.