Design Challenge: 1 dodatkowy tydzień!

Dobre wieści! 

Dodajemy tydzień rywalizacji dla tych, którzy chcą wziąć udział w wyzwaniu projektowym na temat "wynalezienie myszy jutra projektanta na nowo"! Macie czas do 28 września :) Już 2 propozycje na @greg, kto odważy się się z tym zmierzyć?

BIORĘ UDZIAŁ

Przypominamy, że do wygrania 1 ekran HP Full HD 54cm, 1 zestaw (2 myszy) 3DCONNEXION, 1 drukarka HP !  

Pierwsza nagroda zostanie przyznana podczas myCADday, a zwycięzca zostanie zaproszony na myCADday w swoim regionie!

Jest jeszcze czas, aby zarejestrować się na różne dni myCADdays !

DARMOWA REJESTRACJA

Życzymy powodzenia uczestnikom wyzwania! :)

Coralie 

Witam

Bardzo dobra wiadomość, pozwoli mi to zadbać o kilka elementów. W moim przypadku mój udział powinien być dobry na ten weekend, ale nie zamierzamy odmawiać kolejnego tygodnia!

Dziękuję

Miłego tworzenia!

2 polubienia

Witam

Niestety nie wezmę udziału w konkursie (wiem, że jest to dla Was trudne, ale " nie płaczcie nie ", bo i tak będzie zwycięzca), bo dla systemu, o którym myślę, solidworks jest prawie bezużyteczny, bo w 98% to elektronika i oprogramowanie. Musiałbym mieć Visualize, aby pokazać system w działaniu.

Okazuje się, że na co dzień używam starej myszy Enterprise Space i większość funkcji powiela te same funkcje w solidworks za pomocą skrótów mysz/ekran. W rezultacie używam tylko Fit,  który ponownie centruje obiekt na środku aktywnego ekranu. Gdybym musiał ponownie kupić mysz 3D, zadowoliłbym się SpaceMouse Wireless (lub pokrętłem powierzchniowym Croq$oft, którego używam na mojej przenośnej stacji roboczej z ekranem dotykowym).
Ponadto mysz space mouse ma dużą wadę, którą jest to, że nie każdy ma taki sam rozmiar dłoni czy długość palca. Jeśli mała ręka i palce nie są zbyt długie i trochę duże, musisz puścić środkową łopatkę, aby kliknąć przyciski. Nawet ja, który mam duże dłonie, muszę puścić wiosło, aby przejść nad nim bez dotykania go.
Jaka byłaby mysz (jeśli @greg chce ją zrobić to daję jej CdC)?

Cóż, byłoby to domniemane dziecko podkładki pod mysz i tabletu dotykowego, z którego nie usunięto dotyku w niektórych obszarach, oraz detektora dotykowego dla niektórych funkcji, takich jak Esc
W przypadku tej rekonfigurowalnej maty dotykowej TaTaR ™ © ®, w której każda strefa ma dedykowaną funkcję dla każdego oprogramowania, użytkownik będzie mógł w prosty sposób skonfigurować każdą strefę. Umożliwia to udoskonalenie w zależności od wielkości dłoni (poprzez przyniesienie lub odsunięcie od centrum pewnych dodatkowych funkcji zgodnie z potrzebami każdej transakcji).

Na przykład w wersji 2020 i > możliwe jest narysowanie odręcznego elementu i zwymiarowanie go rysikiem na ekranie dotykowym, a następnie po zatwierdzeniu Poof ! Część wygląda tak, jakby została narysowana na podstawie szkiców, wyciągnięć itp.
Tak więc w przypadku TaTaR ™ © ® mogliśmy użyć rysika lub palca lub ołówka, ale ta mysz newlook nie sprawdzi się w przypadku rozwiązań mokrych palcami, ani rozwiązań, które kładziemy z powrotem na dywanie!

ITD....    ITP.

Pozdrowienia

2 polubienia

Witaj społeczności, 

Wyrazy uznania dla wspaniałych projektów, które zostały opublikowane w ramach wyzwania ! Mam nadzieję, że to sprawi, że inni będą chcieli wziąć udział ;) 

Aby zobaczyć propozycje i przesłać swoje, należy je znaleźć tutaj: https://www.lynkoa.com/node/1123133/propositions

Miłego dnia wszystkim! 

1 polubienie

@Coralie

Wolałbym mieć czas, ale tak naprawdę za dużo więcej pracy, niż miałem na to świetny pomysł.

Myślę, że potrzebowałbym 30-godzinnych dni, aby się z tego wydostać lol.

Próbuję w ten weekend (jeśli mogę), bo jest już pełny.

Niech Moc będzie z wami.

2 polubienia

Witam @OBI WAN, 

Bez obaw i bez presji ;) Jeśli dasz radę, to świetnie, jeśli nie, to na następny raz! (Mamy nadzieję, że harmonogram będzie mniej napięty!!) 

Powodzenia :)

Coralie 

2 polubienia